ВИСШ ПИЛОТАЖ: Отслабване с диета от сланина

Свинската маса намалява апетита

Куриози
14:21 - 06 Юли 2020
6445
ВИСШ ПИЛОТАЖ: Отслабване с диета от сланина

В някои случаи сланината може да ни помогне да свалим килограми, но само при много внимателна консумация, заяви диетологът Елена Соломатина в интервю за радио „Спутник“.
 
Сланината в общественото съзнание се счита за един от най-вредните продукти. Всичко е заради почти сто процентовото съдържание на животински мазнини, чиято консумация е свързана с нещо вредно. Това обаче е погрешно мнение, казва Соломатина. Според нея цялата работа е в количеството и метода на консумация на сланина или свинска мас.
 
"Сандвич от пълнозърнест хляб със свинска мас и пресни зеленчуци перфектно ще задоволи глада ви. Можете дори да отслабнете с такава храна. След такъв сандвич дълго след това няма да искате да ядете нещо висококалорично като въглехидрати или сладкиши. В това отношение свинската мас е прекрасна", каза диетологът.
 
Струва си да се помни обаче, че свинската мас е много висококалоричен продукт сам по себе си. Ако го използвате като ограничител на апетита, трябва да не прекалявате с количествата.
 
"Това е много калоричен продукт. Той е сто процента мазнини. Обикновено за да ограничите апетита си за сладко трябва да консумирате не повече от 10-30 грама. В това количество има повече биологично активни вещества, отколкото в маслото. А хората, склонни към наднормено тегло и всеки, който вече е повишил холестерола си, препоръчителното количество е не повече от 10 грама на ден”, съветва Соломатина