Витков: Борисов няма да подаде оставка, Нинова не може да управлява

Ходът с лодката и знамето на Христо Иванов, беше гениален, твърди лидерът на "Глас Народен"

Политика
15:15 - 22 Юли 2020
2438
Витков: Борисов няма да подаде оставка, Нинова не може да управлява

Лидерът на "Глас Народен" - Светослав Витков, направи политически анализ на ситуацията в България в момента. Той е на мнение, че Бойко Борисов няма да подаде оставка, а БСП не е в състояние да управлява. 

Ето и мнението на Витков, публикувано в профила му във фейсбук, което ви представяме с известни съкращения:

"Борбата за окрупняване на бизнеса между олигарси и групировки изгаря един по един участниците в нея, докато накрая останат двама (в случая трима бойци), а зад тях са обкръжението им, менторите и донякъде външната подкрепа.

Борисов все по-осезаемо разбира, че оставката ще бъде последвана от назначен от президента служебен кабинет, чиято основна задача ще бъде изхвърляне на него и ГЕРБ от политическата сцена.

Затова и Борисов няма да подаде оставка, защото след служебния кабинет и изборите, нищо чудно на негово място да се появи Христо Иванов. Затова и беше този сценарий с гумената лодка и поругания флаг. Гениален.

Колкото до БСП, дори да спечелят избори, те не могат да управляват дълго, заради лобистките си вътрешни конфликти. Нинова и да се представя като непоклатима опозиция, много добре осъзнава, че сегашната й позиция е най-печеливша в личен план.

Поеме ли премиерския пост, след максимум година ще бъде изхвърлена и ще трябва да подаде оставка, не само като премиер, но и като председател на партията.

За протестите: На 13-тия ден вече няма и един политик от тези, които се пънеха първите дни. Защо ли?
“Отровното трио” ще поеме ответния удар, както и всички политически метежници, които нямат предварителна договорка, която да спазва или просто не знаят за такава. Не случайно Трифонов не се появи на протеста.

Какво да очакваме ли? Може да се стигне до фатална развръзка.

Докато старите партии, лица и ментори, както и зависимостите между тях, не останат без електорална подкрепа, моделът на управление ще си остане същия.

За да завърша позитивно... Честити 29 млрд. евро на всички... които ще се облажат от това. Не забравяйте, че изборите са най-късно в края на март. Приятен отпускарски август".