Vivacom придобива и русенския доставчик на интернет и телевизия NetWorx

Операторът има присъствие в почти 70 населени места

Новини
12:19 - 10 Май 2021
3993
Vivacom придобива и русенския доставчик на интернет и телевизия NetWorx

Vivacom продължава с придобиването на регионални доставчици на интернет и телевизия. Преди по-малко от месец телекомуникационната компания получи одобрението и съобщи, че е придобила напълно капитала на Net1, ComNet Sofia и N3.

Днес става ясно, че Vivacom е постигнала споразумение за придобиване на 100% от капитала на Нетуоркс-България ЕООД, съобщи money.bg.

Русенската компания е сред доставчиците с добре развита мрежа и дистрибуция в региона. Тя предлага интернет и телевизия за частни клиенти, както и редица услуги за бизнес клиенти, сред които видеонаблюдение, колокиране на оборудване, компютърен и ИТ сервиз, облачни услуги и други. Операторът има присъствие в почти 70 населени места в областите Русе, Разград, Силистра, Шумен, Монтана, Търговище, Ловеч, Велико Търново, Варна, Плевен, Видин, Добрич, София-град и София-област.

Нетуоркс-България е собственик на капитала и на доставчика Онлайн Директ, който оперира в София.

Нетуоркс-България е имала 190 служителя към края на 2019 г. и отчита 17,8 млн. лв. приходи и 1,96 млн. лв. печалба.

Сделката, чиято стойност не е обявена, подлежи на одобрение от страна на съответните регулаторни власти и се очаква да бъде приключена през второто тримесечие на 2021 година.