Виж ти: Астрономи откриха " нечовешки извънземен разум" в нашата галактика

Мистика
10:15 - 14 Октомври 2024
3453
Виж ти: Астрономи откриха "нечовешки извънземен разум" в нашата галактика

Телескопите на Земята може да са открили доказателства за интелигентен извънземен живот. Това заяви известният режисьор на документални филми Саймън Холанд, който е сътрудничил на BBC и проекти, финансирани от НАСА. Според Холанд, подкрепено от Оксфордския университет търсене на извънземни сигнали е открило мистериозен петчасов изблик на радиовълни, излъчван от региона около Проксима Кентавър, звезда, разположена само на 4,2 светлинни години от Земята. Този сигнал, който беше обект на много дебати от откриването му на 29 април 2019 г., може да бъде първото доказателство за нечовешки интелект в нашата галактика.

Екипът от Оксфорд потвърди, че в момента анализира източника на сигнала, но се въздържа да прави преждевременни заключения. Холанд обясни, че забавянето на публикуването на новината се дължи на необходимостта от по-детайлно проучване на получените данни.

„Сигналът е в зона с ниска информация“, казва Холанд, позовавайки се на термин, измислен от скептика Мик Уест, който описва ситуации, при които минимално количество данни прави почти невъзможно да се изключат дори най-неправдоподобните теории.

Въпреки техническите трудности, свързани с анализирането на слабия сигнал, Холанд е убеден, че има всички основания да се смята, че сигналът наистина идва от напреднал извънземен вид.

Увереността му е подкрепена от информация от старши администратор на радиотелескоп в ЕС, който съобщи, че „открихме нечовешки извънземен разум в нашата галактика“.

Тази сензационна новина дойде от участници в проекта Breakthrough Listen, иницииран през 2016 г. от израелския предприемач Юрий Милнер. Проектът, ръководен от физика д-р Андрю Симиън от Оксфорд, има за цел да търси извънземен разум и е част от по-широката програма Breakthrough Initiatives.

Досега водещият кандидат за съобщение от извънземна цивилизация, известен като BLC-1, е идентифициран като източник на радиовълново замърсяване, вероятно идващо от Земята. Въпреки това Холанд казва, че последните данни може да променят това мнение.

„Сигналът, вместо да бъде гигантското бръмчене на всичко във Вселената, което чуваме през всички радиотелескопи, има тесен електромагнитен спектър“, обяснява Холанд. Той подчертава, че това е „едноточков източник“, което прави земния му произход малко вероятен.

Ако тези твърдения се потвърдят, човечеството може да е на прага на едно от най-големите открития в историята – потвърждение за съществуването на извънземен разум. Остава само да се изчака официалното изявление, което се обещава да бъде направено в близко бъдеще.