Вижте домашния крем на Латинка Петрова срещу бръчки

77-годишната комедийна актриса е символ на бодрия дух и неугасващата младост

Новини
15:55 - 19 Юли 2021
6792
Вижте домашния крем на Латинка Петрова срещу бръчки

77-годишната комедийна актриса Латинка Петрова е символ на бодрия дух и неугасващата младост. С всяка следваща година артистката все повече се грижи за себе си и външния си вид.

Въпреки че бюджетът й за разкрасяване е силно ограничен, тъй като взема минимална пенсия и не може да си позволи да си купува скъпарски кремове, серуми, козметики или пък да ходи по процедури в реномираните естетични клиники, тя поддържа кожата си свежа, доверявайки се на народни рецепти

Те й били завещани от нейната баба още през миналия век, когато професионалните козметични продукти не бяха познати на български пазар. „Правя си домашен крем против бръчки вкъщи на котлона. Като свърши, пак си купувам продукти и си го забърквам. Да го бях патентовала, щях милионерка да стана“, споделя Латинка.


Рецептата за нейното чудо за опъване на кожата е следната:

Един жълтък, две супени лъжици зехтин или бадемово масло, половин чаена льжичка мед, две чаени лъжички медицински вазелин. Вазелинът се топи на пара, след това се премества от печката, добавят се жълтъкът, зехтинът и медът. Бърка се, докато се получи хомогенна смес.

„После мажа сутрин и вечер, където видя бръчка. На сутринта с кеф се гледам в огледалото“, казва Петрова. „След 50 години жените у нас се отказват да се поддържат и да спортуват. Интересуват ги единствено жилетките, плетките и манджите у дома“, шегyва се актрисата. Самата тя обаче държи и на 77 да е в добра форма и да изглежда добре. Затова и тренира безкрайно упорито или вкъщи, или в кварталния фитнес. Покрай ковид пандемията спряла да ходи там, но си взела килимче за упражнения и практикувала у дома.

„Не пропускам да се поразкърша, така че после като се погледна в огледалото и да си кажа: „Е, има още хляб в тебе“, споделя актрисата. „Аз още се суетя с чанти, прически, кърпички и по две капки парфюм зад ухото. Очаквам всеки ден да ми се случи нещо хубаво и искам да го посрещна добре наконтена“, допълва още Латинка, която е горда баба на внучка си Леа.