Вижте форд „Мустанг” с 1400 „коня” под капака (СНИМКИ)

Техномания
13:26 - 22 Юли 2020
2776
Вижте форд „Мустанг” с 1400 „коня” под капака (СНИМКИ)

Това се казва смел проект! Ford Mustang Mach-E със 7 електромотора и 1400 к.с. И създадено от един от най-добрите тунери на Ford Mustang и дрифт шампион Вон Гитин джуниър. Компанията му RTR Vehicles направи Hoonicorn-а на Кен Блок, двамата са добри приятели и участват заедно в събитията на Monster и Джимхана грид.

Гитин бе първият чужденец с титла в японските дрифт серии, а във Формула D кара Mustang с 1100 к.с. И точно върл петролхед прави мега електрическа кола. Също както историята на хърватина Мате Римац, пише eurica.me.

За база на колата е използван сериен Mach-E, вътре има 15,5-инмов дисплей, но всичко останало е подменено. Салонът е олекотен и с роудейж, отвън има аеродинамика за Пайкс Пийк. При 260 км/ч се генерират 1040 кг притискане. Крилото е карбоново, но капакът е от композитни материали, базирани на ленена тъкан.

Батерията е 56,8 кВтч и свършва за 45 мин каране. Целта на проекта е да послужи като лаборатория за изследване на възможностите на технологията от Ford Performance. В салона има военни говорители LRAD 100X, които могат да пуснат какъвто звук желаете.