Вижте истерията "Стоичков" (СНИМКИ)

Камата побърка Генерал Тошево

Спорт
12:38 - 11 Август 2023
4680
Вижте истерията "Стоичков" (СНИМКИ)

Вчера Христо Стоичков гостува в Генерал Тошево. И, разбира се, сътвори поредната невиждана еуфория и истерия сред местното население, а и тези, дошли специално заради Камата - да го докоснат, да се снимак с него, да получат автограф.

Кавалерът на "Златната топка" гостува в североизточния град за поредното представяне на своята "История". Заедно с него беше Владимир Памуков, съавтор на бестселъра, а над 1000 книги намериха новите си притежатели.

Левият крак на Христо Стоичков беше увековечен в Генерал Тошево. При представянето на неговата "История" градът направи златна отливка на левачката, която изстреля българската легенда до върха на световния футбол. Това е втора подобна почит след гостуването в Харманли в началото на лятото. В града, от където Стоичков тръгна към величието, е и първият негов монумент.

"Благодарим ти, Ицо! За нас беше чест", написа официалният сайт на община Генерал Тошево след края на събитието.

На площад „Бялата лястовица“ се събраха хиляди, които се докоснаха до най-известния българин по света.

Естествено - всички с личен автограф от най-известния българин по света, знамето на България. Стоичков направи и нещо невиждано досега. На централния площад в Генерал Тошево най-великият ни футболист участва в импровизирана 15-минутна пресконференция. Този път не му задаваха въпроси само журналисти, а и фенове. Камата с усмивка се забавляваше на всички дори провокативни питания.

"Изключително съм щастлив, че можах да се видя с толкова много хора, които вече мога да нарека мои приятели - каза Стоичков. - Тези срещи са невероятно зареждащи за мен. Турнето на "Историята" тепърва започва".
Стоичков използва гостуването, за да се види с близки приятели в Добрич и Каварна. На финала обеща: "Генерал Тошево, пак ще се видим!".

Снимки: Lap.bg