Вижте извеждането на Дариткова от обсега на тълпата пред БНТ (ВИДЕО)

Сред протестиращите се виждат и агресори, готови да се нахвърлят срещу дамата от ГЕРБ

Политика
08:35 - 25 Юли 2020
7534
Вижте извеждането на Дариткова от обсега на тълпата пред БНТ (ВИДЕО)

Извеждането на шефката на парламентарната група на ГЕРБ д-р Даниела Дариткова от БНТ се превърна в истински екшън снощи след участието й в предаването "Панорама" и се наложи десетки полицаи да се превърнат в гардове от НСО, за да опазят живота и здравето на педиатърката. 

До блокадата се стигна след като протестиращи обсадиха сградата на обществената медия и не пускаха участниците в публицистичното предаване да я напуснат повече от час и половина. След 22,30 часа самата Дариткова написа във фейсбук, че е блокирана и че сред демонстрантите има и агресори. Това се доказа и от клип, публикуван от тъмносиния активист и журналист Иво Божков, как все пак тя напуска телевизията. Видеото показва как в тълпата има и озверели протестъри, готови да се нахвърлят върху медика, без оглед нейната охрана (тя има право на служебен автомобил от НСО като шеф на ПГ - б.р.), нито на пола й. 

Подобна бе реакцията им и срещу лидерката на БСП Корнелия Нинова, която лаконично коментира, че не е видяла поле за диалог с протеста и затова е отказала да остане при тях, а си е тръгнала с такси. 

Съборени кофи за боклук, изрязани телени огради и бутнати камъни са само част от предметите, с които демонстрантите се опитаха да заклещят д-р Дариткова, което наложи извеждането й с помощта на органите на реда през малките улички и пътеки около "Сан Стефано" 29. 

Депутатът от БСП Кристиан Вигенин тази сутрин коментира: "Изгледах внимателно наличните кадри от блокадата на БНТ снощи. Групичката, която тръгна да вика "оставка" след Нинова, не разбра, че това не е Дариткова. Не мисля, че блокирането на депутати от управляващата партия по телевизиите е правилно, те имат право да изразяват свободно мнението си. Трябва да се фокусираме върху главата на октопода, другото е пилеене на енергия - режеш пипало, расте ново". 

Lupa.bg оставя на читателите си сами да преценят това ли са правилните действия на протеста с цел свалянето на властта.

Видео: Иво Божков, ДСБ