Вижте как полицията разстрелва касапина-ислямист край Париж (18+)

Свят
13:20 - 17 Октомври 2020
5482
Вижте как полицията разстрелва касапина-ислямист край Париж (18+)

Терористът, който обезглави учител от френско училище заради урок по свободомислие в клас, е застрелян от полицаите с 10 куршума, става ясно от запис с мобилен телефон, публикуван от „Паризиен“. Собственикът, пожелал изрично анонимност, споделил, че натиснал инстинктивно копчето за запис, застанал в двор, гледащ към улицата, на която полицаите заклещват бягащия терорист в градчето Ерани, на около 20 км северозападно от Париж.

Веднага след неутрализирането на престъпника на място идват сапьори, които проверяват дали убитият носи взривно устройство. „Не зная какво е изкрещял мъжът, не мога да кажа“, обясни пред „Паризиен“ свидетелят, записал схватката. „Видях само, че той бе облечен със светли дрехи, не бяха религиозни одежди. Полицаите на няколко пъти му извикаха: „Стой, свали оръжието!“ Не останах с впечатление, че става дума за огнестрелно оръжие. Беше шок! В началото не се знаеше какво е станало преди това, не можеше веднага да се разбере видяното току-що.“

ВИДЕО ОТ ДРАМАТА МОЖЕ ДА ВИДИТЕ ТУК.

До момента няма официална информация дали терористът е 18-годишен чеченец от Москва, както съобщи тв каналът BFMTV, или 48-годишен мъж с алжирско потекло, както обяви "Паризиен" след злокобното убийство, разтърсило цяла Франция. На място дойде самият президент Еманюел Макрон, заедно с образователния и с вътрешния министър на страната, но и той не хвърли светлина, като обяви случилото се за терористичен акт. В туитър бе съобщено и името на убития учител - Самюел Пати, 47-годишен, с негова черно-бяла снимка.

Ето го обезглавения учител Самюел Пати