Вижте каква „Мис България” избрахме и после мрънкайте за Гешев

Коментар
15:28 - 27 Ноември 2019
22200
Вижте каква „Мис България” избрахме и после мрънкайте за Гешев

Значи кандидатурата на Иван Гешев за Главен прокурор била единствена и това е проблем. Хубаво, ама за „Мис България” само във финала на конкурса имаше 18 претендентки и вижте какво избрахме. Не, че адреналинката Ради е лошо момиче, ама лицето й е шпакловано като баня в двузвезден хотел в Търговище, а дикцията и е на стена от тухли четворки. Обаче демокрацията възтържествува, така че нямаме право да се оплакваме.

Да ви кажа, ситуацията ми напомня на стария виц за голобрадия репортер, който отишъл да интервюира група родопски овчари. Питал ги как се оправят половин  година далеч от жените си, а те му отвърнали, че ползват овчиците за сексуални услуги. И го подканили да опита. Той се поколебал малко и срам - не срам, гушнал една къдравелка, а овчарите избухнали в неистов смях. „Ей, от 500 овце си избра най-грозната”,  сочели го с пръст те.

Не случайно единствено в българския език съществува поговорка като „От торбата с п.тките избра к.ра.” Явно способността да взимаме информирани и правилни решения ни куца отдавна. Още откакто Хан Аспарух е решил да побие копието си на Онгъла, вместо да избере някоя по-плодородна и лишена и геополитически конфликти местност. Какво му пречеше да поязди още 3-4 дни в западна посока, а? Може би му е свършвал кумисът…

Та, значи, ние една миска с що-годе нормални джуки не можем да си изберем, обаче се хвърляме да търсим широка полемика за избора на Главен прокурор. Нямам намерение да защитавам Иван Гешев, защото не съм запознат с юридическите му умения. За тая работа си има Висш съдебен съвет. Щом те казват, че става, се кръстим, плюем в пазвата и се надяваме наистина да е така. Защото, скъпи мои, ако ни дадат възможността да участваме в пряк вот за подобна длъжност, ще е късмет, ако се озовем с Владо Кузов или Ангел Джамбазки за Главен прокурор.

Вие познавате ли българин, който да не се оплаква от автомобила, който лично си е посочил сред всички подобни изгнили трошки в „Горубляне”? От жената, която в пълно (макар и замъглено) съзнание е предпочел пред всички останали разпоретини в кварталната кръчма? От работата, за която собственоръчно е подал CV и собственокрачно е ходил на интервю? От цирозата и рака на белия дроб, които сам си е докарал с избора да пие и да пуши като Чарлз Буковски и Фредерик Бегбеде взети заедно, само че без таланта?

Да имаш избор е преди всичко отговорност, а не свобода. За която сме доказали многократно, че не сме готови и миската Радинела Чушева е само последното доказателство. На този фон аз предпочитам кандидатите за висши държавни длъжности нда са колкото може по-малко. И направо да ги назначават. По-безопасно е.