Вижте килъра от Москва , оказа се фалирал бизнесмен (ВИДЕО)

Мотивите на Евгений Манюров да атакува централата на ФСБ остават неясни

Русия
10:09 - 20 Декември 2019
6400
Вижте килъра от Москва, оказа се фалирал бизнесмен (ВИДЕО)

Руски медии разкриха самоличността на мъжа, който нападна централата на Федералната служба за сигурност на Русия с автоматично оръжие и остави след себе си три трупа вчера. Малко по-късно се появиха и кадри, от които стана видно как е ликвидиран въпросният нападател . Това е 39-годишният бизнесмен Евгений Манюров.

Терористът е родом от Московска област. В четвъртък вечерта той откри стрелба по служители на ФСБ пред централата на службата на Лубянския площад в Москва. Манюров беше убит в престрелка с други служители на службата, която преди носеше името КГБ. Видеозапис от елиминирането му беше разпространен от медиите, като се вижда как облеченият в черно нападател стреля срещу служители на ФСБ, криейки се между колоните на сграда, докато не пада на земята, очевидно улучен от куршум.

Според медиите, Евгений Манюров е бил бизнесмен, като през 2015 г. консултантската му фирма е фалирала. Мъжът се увличал по стрелба и имал призови класирания в състезания. Засега няма официално потвърждение от властите, че именно Манюров е автор на нападението. Не са известни и мотивите за извършеното.