Вижте листчето с инструкции на сенилния Байдън: "Седни, стани, дишай, говори..."

Президентът е изловен с "пищов" на публично място за пореден път

САЩ
16:16 - 24 Юни 2022
14249
Вижте листчето с инструкции на сенилния Байдън: "Седни, стани, дишай, говори..."

Президентът на САЩ Джо Байдън случайно разкри пред камерите бележки с инструкции за поведение, изготвени от неговите сътрудници в Белия дом. Ситуацията малко напомня за вица с българската мутра от 90-те, която получавала инструкции от боса си по мобифона кога да вдишва и кога да издишва.

Някои от конкретните указания включват фрази като: „ВИЕ заемате мястото си“, „ВИЕ давате кратки коментари (до 2 минути)“ и „ВИЕ си тръгвате“, наред с други подобни указания.

Бележките на 79-годишния президент на САЩ бяха заснети от фотографи повреме на среща с ръководители на енергийната промишленост и индустрията на вятърната енергия в четвъртък.

Озаглавени като „Последователност на събитието за вятърната енергия“, документът инструктира президента да „влезе в стаята на Рузвелт и да каже "здравейте" на участниците“, последвано от „ВИЕ заемате мястото си”, „Пресата пристига“, и „Вие давате кратки коментари (2 минути)“.

По-рано през март президентът Байдън беше забелязан да носи подобен “пищов”, съдържащ основни точки свързани с коментарите му за руския президент Владимир Путин.

Той също така беше забелязан да държи спомагателни бележки и по време на първата си пресконференция като президент миналата година, която включваше снимки на журналисти, с които трябва да говори.