Вижте първия татуиран автомобил (СНИМКИ)

Техномания
11:08 - 23 Март 2020
1610
Вижте първия татуиран автомобил (СНИМКИ)

Lexus пратиха един UX в студио за татуировки. Първата автомобилна татуировка бе направена в продължение на половин година, като освен това е доста скъпа. UX, естествено, не е с инжектирано в каросерията мастило, а татуировката е направена с дремел, пише autobild.bg.

Мотивът – шаран кои – е типично японски. Лондонската татуистка Клаудия де Сабе е стартирала с грундиран в бяло UX. С помощта на дремела в повърхността на каросерията са гравирани фини линии.

Впоследствие е нанесена и боята – за разлика от при нормалните татуировки като втора стъпка. Общо на ръка са нанесени пет литра лак – за да бъдат видими детайлите. За получаване на 3D-ефекта. артистката е използвала злато на листа, преди автомобилната татуировка да бъде консервирана с автомобилен лак.

От първият проект до завършения SUV са изминали шест месеца. Работата с дремела е свършена за пет работни дни по осем часа.

Ако сега се замисляте, дали да не реализирате идеята върху вашия автомобил, то трябва да знаете, че ще са ви необходими доста пари. Lexus не възнамеряват да продават татуирания SUV, но посочват, че цаната на автомобила би била около 260 000 лв. А това са разходите само за татуировката – отделно трябва да си купите Lexus UX за 48 500 лв.