Вижте рецептата на Лили Иванова за сваляне на кръвно

Топ
13:30 - 20 Юли 2021
7605
Вижте рецептата на Лили Иванова за сваляне на кръвно

Примата на родната естрада Лили Иванова е известна с грижите, които полага ежедневно за здравето и визията си.

„Първото нещо, което изисквам от себе си, е да не надебелявам. Не постя, защото цял живот постя. От две-три години вече си хапвам месце, и то само телешко. Реших да ям и солено. Слагам си калиева сол, на която пише „Сол за дълголетие“, така че да му мислят”, сподели в свое интервю естрадната звезда. 

За калиевата сол тя разбрала от свои лекари приятели, които я посъветвали да започне да я консумира и я запознали подробно с ползите от присъствието ѝ на масата. Всъщност този вид сол е формула от високо съдържание на калиев хлорид и намалено съдържание на натриев хлорид.

Замяната на трапезната сол с калиева има редица здравословни предимства. Консумацията на калиева сол поддържа кръвното налягане в желязна норма, подобрява работата на сърцето и изгражда естествен щит от инфаркт и други сърдечни диагнози, а едновременно с това увеличава костната и мускулната сила – проблем, с който всеки човек в напреднала възраст рано или късно се сблъсква. Доказано е, че недостигът на калий в организма води до умора, слабост и запек.

Изразеният калиев дефицит може да ескалира дори и до тежки здравословни състояния като парализа, дихателната недостатъчност, болезнени запушвания на червата и други страховити състояния. Поради тази причина замяната на трапезната сол с калиева е изключително полезна за здравето на човека. Страдащите от повишено кръвно налягане трябва да избягват прекомерната употреба на готварска сол.

При сърдечносъдови и бъбречни заболявания се препоръчва безсолна диета. За своята дейност сърцето се нуждае от калий. В резултат на това се роди алтернативният продукт, при който в готварската сол натриевият хлорид частично се заменя с калиев хлорид в различни съотношения. От коронавирус и други опасни зарази Лили пък се пази по рецепта на Петър Дънов.

„Тайната се крие в содата за хляб. Една малка лъжичка, която се разтваря в топла вода, и това е! Изпивате содената вода вечерта“, съветва Вечната Амбър. Основното действие на содата е да стимулира храносмилането, но като бивша медицинска сестра Лили била наясно как влияе тя. Содата алкализирала стомашната среда, която има естествена киселинност.

Малцина знаят, че 99% от вирусите и бактериите се развиват в стомашно-чревния тракт, защото той предлага най-благоприятната среда. Учителят Дънов е твърдял пред учениците си, че редовната консумация на сода за хляб е най-добрият антибиотик, тъй като имала свойствата да убива всяка болест, пише Марица.