Вижте уникални снимки на Васил Найденов като млад (ФОТО ХИТ)

Кеца духна 74 свещички на рождения си ден и благодари за обичта

Култура
22:33 - 04 Септември 2024
4683
Вижте уникални снимки на Васил Найденов като млад (ФОТО ХИТ)

Уникални снимки на естрадната легенда Васил Найденов като млад споделиха от Държавния архив в Русе, видя Lupa.bg. Фотосите на Кеца, който тогава е с дълга, буйна, къдрава, черна коса са от негов концерт през 1983 г., т.е. преди 41 години. По това време певецът е в Христовата възраст - 33 години и вече е една от най-големите звезди на българската поп сцена.

Талантлив, енергичен и чаровен в началото на 80-те той вече е носител на куп престижни награди, а редица песни, които изпълнява, се превръщат мигновено в хитове. Сред тях са "Синева", "Адаптация", "А дали е така",„По първи петли“, "Телефонна любов", "Остани"...

Звездата на Васил Найденов изгрява през 1979 г., когато песента от филма „Адаптация“ е обявена за „Мелодия на годината“. В същата година печели и Първа награда на „Златният Орфей“ с „Предутрин“. Популярността му расте с дни. Кеца пълни концертните зали в страната, почитателките му го обсипват с цветя, а младите двойки се впускат в бурни танци на неговите песни. Естрадният изпълнител също танцува със свои фенки.

Държавният архив в Русе публикува ретро кадрите на певеца по случай неговия рожден ден. На 3 септември той душна 74 свещички по случай личния си празник.

"Талантлив, любим и много вдъхновяващ! Пожелаваме му да е здрав и все така зареждащ с много положителни емоции. Чакаме го с нетърпение в Русе на 14 септември за празника на торта Гараш", написаха от Държавния архив в дунавския град.

От архива не уточниха от кой концерт са снимките на любимия изпълнител, но в коментари под фотографиите потребители на фейсбук уточняват, че кадрите са от концерт на Национална средношколска бригада в русенското село Сливо поле от 1983 г.

"Маестро Найденов е националната съкровищница на страната ни! Радват му се, ценят го и го обичат хора от всички възрастови групи и социални общества. Обичат го и всички живи същества!", пишат с възхищение фенове на Кеца, който продължава и сега през ден да изнася концерти в страната.

От своя страна Васил Найденов сподели във фейсбук думи на признателност към всички, които го поздравиха за рождения ден: "Благодаря на всички мои приятели, колеги и почитатели за прекрасните пожелания, изненади, подаръци, за обичта и уважението! Бъдете здрави! До утре вечер в другия спектакъл!"

Обичаният от няколко поколения певец е бил в компанията на своя дългогодишен импресарио Ивайло Манолов и на свои близки приятели.