Вкараха в психиатрията нидерландеца, нападнал 2 жени и дете в Морската градина на Варна

Общество
16:38 - 01 Октомври 2024
1117
Вкараха в психиатрията нидерландеца, нападнал 2 жени и дете в Морската градина на Варна

27-годишен нидерландец е арестуван, след като нападна две жени и дете в Морската градина през почивните дни, съобщават от пресслужбата на апелативната прокуратура във Варна.

Мъжът е временно пребиваващ в България, той е привлечен към наказателна отговорност за умишлено и по хулигански подбуди причиняване на телесни повреди на повече от едно лица, включително малолетно дете.

Г.В. е обвинен за това, че на 29 септември, около обяд, нападнал без причина две жени и дете в Морската градина на Варна.

Първо агресията му се насочила към по-възрастната жена и той я ударил с юмрук в главата. След това нападнал детето, чиято майка пострадала, докато се опитва да го предпази.

Наблюдаващият случая прокурор е назначил съдебно-психиатрична експертиза. Резултатите от нея показват, че мъжът страда от психично заболяване и по време на нападението е бил в състояние на продължително разстройство на съзнанието, поради което не е могъл да разбира свойството и значението на извършеното, както и да ръководи постъпките си.

Предвид състоянието на мъжа, той ще бъде настанен в психиатрична клиника за спешна помощ.