ВКС ще решава на 7 октомври съдбата на Джок Полфрийман

Първоначално процесът бе насрочен за 23 октомври

Новини
12:22 - 01 Октомври 2019
2466
ВКС ще решава на 7 октомври съдбата на Джок Полфрийман

Зам.-председателят на Върховния касационен съд и ръководител на Наказателната колегия Галина Захарова пренасрочи заседанието за възобновяване на делото за условно предсрочно освобождаване на Джок Полфрийман за 7 октомври от 9 часа, съобщиха от пресцентъра на ВКС.

Първоначално процесът бе насрочен за 23 октомври. В разпореждането на съдия Захарова обаче се посочва: „Заради изключителния обществен отзвук на делото, както и с оглед разпространената в общественото пространство информация, че условно предсрочно освободеният Джок Полфрийман е лишен от право на свободно придвижване във връзка с предстоящото произнасяне на ВКС, намирам, че следва да се осигури възможност за провеждане на касационното производство в кратки срокове, като делото бъде пренасрочено за по-ранна дата".

Посочената дата на заседанието е определена след съгласуване и преценка на състава, ангажиран за разглеждане и решаване на делото, съобразена е със служебната ангажираност на съдиите, като осигурява и достатъчен период от време за подготовка на страните.

Разпоредено е незабавно да се уведомят страните: Върховната касационна прокуратура, Джок Полфрийман и неговият защитник - адвокат Ангелов.

„Препис от разпореждането да се изпрати ведно със съобщението за датата и часа на заседанието на началника на Дирекция „Миграция“ за незабавно връчване на осъдения Джок Полфрийман и осигуряването му в съдебно заседание. Уведомлението и копие от разпореждането да се изпратят на Дирекция „Миграция“ и по факс по реда на чл. 178, ал. 8 от НПК, тъй като случаят е бърз. Осъденият да бъде уведомен и чрез неговия защитник адв. Ангелов, ако последният се съгласи да приеме книжата“, пише още в разпореждането на върховната съдийка.