Влади Горанов: Няма да тежа на ГЕРБ, докато съм в списъка "Магнитски"

ПП са декларативни евроатлантици, Асен Василев ни отдалечи от еврозоната, заяви бившият вице

Новини
18:39 - 09 Май 2024
4086
Влади Горанов: Няма да тежа на ГЕРБ, докато съм в списъка "Магнитски"

Бойко Борисов трябва да го видим като премиер. А Мария Габриел ще я видите на много места в предизборната кампания и за евроизборите, и за националните избори, в ролята на ключова фигура. Това заяви бившият вицепремиер Владислав Горанов пред БНТ. Той увери, че не бива да тежи на партията си, докато е в списъка "Магнитски".

В момента имам лоша оценка от САЩ и съм в списъка "Магнитски" и трябва да си извървя пътя. До тогава няма да си позволя да тежа на партията, която е моята кауза и на която съм помагал през цялото време - така бившият финансов министър Владислав Горанов коментира в студиото на "Още от деня" защо не е включен в листите на партия ГЕРБ за предстоящите избори.

Има процедури и механизми, защото все пак американското правителство е изградено на принципа на демокрацията, в които мога да ги убедя в това, че те са подведени, поясни той. Убеден е, че човек от списъка "Магнитски" не трябва да е водач на листа за предстоящите избори.

"Аз имам аргументи за пред американското правителство, когато извървя този път, може да ме питате всичко друго", уточни Горанов.
Владислав Горанов потвърди, че Мария Габриел не е също в листите и това означава, че тя ще има някаква друга бъдеща роля:

"Това е решение на Габриел и Борисов, но и да знаех, нямаше да ви кажа, но това е между тях. И е консенсусно решение и тя ще участва на много места в кампанията на ГЕРБ. В политиката всичко е възможно, което не противоречи на законите на физиката."

Той атакува остро "Промяната": "Трябваше да търпим безобраззита на Асен Василев. Нито качеството на управление, нито моралните им претенции са на ниво, обясни Горанов. 

Борисов е по-рационален, аз съм по-емоционален. Така обясни разликите между него и лидера на ГЕРБ Горанов.

В политиката е невъзможно това, което противоречи на законите на физиката, отсъди Горанов.

Мога да обясня защо Асен ни е отдалечил от еврозоната. ПП са декларативно евроатлантици трябва да използваме тая енергия, за да направим едно правитество, даде формулата бившият вицепремиер.

Горанов заяви, че ако не беше Делян Пеевски, Конституцията нямаше да бъде променена. На въпрос харесват ли му направените промени, той отговори: "Лично на мен - не."

Когато имаш срещу себе си красиви политици, които казват - само нашата теза е вярна, трябва да проявиш мъдрост, каза Горанов.

Сатанизацията на ДПС е грешка, увери той.

Нито една вааленция няма да изключи ГЕРБ за партии, които гледат отвъд Македония, т.е. гледат на Запада, увери ексминистърът.