Владимир Михайлов кани на концерти с много изненади

Музикантът победител в "Като две капки вода" тръгва на лятно турне, на сцената с него ще бъдат SLNG, P.I.F. и Никеца

Култура
09:00 - 02 Август 2023
9821
Владимир Михайлов кани на концерти с много изненади

“Турне в България с най-близките ми хора и музиканти. Мечта, която се надявам да споделя с всички вас!”. С тези думи актьорът, певец и китарист Владимир Михайлов се обърна към многобройните си фенове, за да анонсира предстоящото си голямо музикално турне в България.

Концертите са обединени от заглавието The Winner Tour, което е естествено продължение на победата на талантливия артист в последния сезон на телевизионното шоу „Като две капки вода“. На сцената заедно с Влади Михайлов ще бъдат приятелите и съмишлениците от SLNG и P.I.F., както и Никеца.

През лятото вълнуващото турне ще премине през пет града. Стартът е на 21 август в София, като музикантите ще се качат на сцената на Sofia Summer Fest. Следват Пловдив на 30 август в Plovdiv Stage Park, Варна – на 31 август в The Brick Port, Бургас - 20 септември в Летния театър и на 21 септември в Плевен в Летния театър.

„Очаквам с нетърпение това турне. Постарали сме се шоуто да е взривоопасно. Ще има много изненади. Ще изпеем най-емблематичните песни на SLNG и P.I.F, както и някои по-нови парчета. Включили сме и най-любимите песни на „Сафо“, с които започна моят музикален път. С тях ще открием и ще завършим концертите. Ще си партнираме и с Никеца", разказва за турнето Владо Михайлов. Ще звучат и негови авторски песни.

Всички музиканти, които ще се качат на сцената заедно с актьора споделиха, че са изключително щастливи и с нетърпение очакват срещите с феновете.

Владимир Михайлов се занимава с кино от 20 години, но музиката е движеща сила за него още от дете. „От малък мечтая да стана певец, китарист и актьор. Да съм на сцената е сбъдната мечта за мен. Рано разбрах, че живият контакт с публиката е това, което искам. Затова и изоставих рисуването, с което също се занимавах много сериозно, за да се отдам на музиката“, откровен е артистът, който завършва английска филология в Софийския университет. Той доказва, че талантът не винаги се нуждае от диплома по музика и актьорско майсторство, за да бъде голям артист. 

Дарбата и харизмата му се открояват и в хитови и обичани от публиката мюзикъли, в които участва с главна роля - Фантома във „Фантомът на операта“, Сам - в „Mamma Mia!", Жан Валжан в „Клетниците“, Юда - в рок операта "Исус Христос суперзвезда".

Снимка: Георги Ангелов

Сред феновете на поп и рок музиката у нас Владо Михайлов е познат и като фронтмен на групите „Сафо“, REWIND! и SLNG. Участвал е два пъти в конкурса „Евровизия“ - с Equinox и Кристиан Костов. Често е на музикалната сцена с група P.I.F., като гост-вокалист. Има множество награди за музика със „Сафо“, сред които „Дебют на годината“ (2003 г.), „Група на годината“ (2004 г.), „Песен на годината“ - „Пустинна земя“, и др.

Тази година през май Влади Михайлов спечели безапелационно шоуто "Като две капки вода". На финала той грабна вота на зрителите в ролята на Васил Найденов с изпълнението на песента "Болката отляво". Най-емоционалното изпълнение на вокалиста на REWIND! и SLNG беше в образа на Фреди Меркюри. Актьорът разплака всички със своята разтърсваща интерпетация на "Бохемска рапсодия".

В самото шоу Владимир Михайлов показа отново, че не е просто страхотен имитатор, а творец със собствен музикален стил и усет за изкуство. Самият той пише текстове за песни и композира музика.

Снимка: Марина Чертова

Владимир Михайлов отделя много време и страст и на другата си голяма любов - киното. Той е участвал във филмите „Възвишение“ и „Нокаут или всичко, което тя написа“. За телевизионните зрители се превърна в любима звезда покрай главната роля на Денис Топал в сериала „Братя“, който се излъчваше в ефира на Нова телевизия пет сезона.

В близките месеци се очаква да излезе и филмът с негово участие “Оста на живота” на режисьора Атанас Христосков по книгата на духовния учител Свами Тиртха. Тази пролет Владо се снима и в още един филм - "Защото обичам лошото време“ на режисьора Яна Лекарска. Там актьорът си партнира с Неда Спасова, с която участваха заедно в "Братя".

Успешното филмово партньорство на Владимир Михайлов с Йоанна Темелкова, с която също бяха екранна двойка в сериала, се пренесе сполучливо и на театралната сцена. През пролетта актьорът направи своя дебют в драматичния театър със спектакъла „Аз и Ти, преди Ние“. Паралелно с музикалното турне, Владо е и на театрално турне с Йоанна Темелкова. Съвместната им постановка се радва на голям успех сред зрителите.