Владимир Михайлов: Не аз разплаквам хората, Фреди го прави

За да влезе в образа на Меркюри, актьорът ходил при професионален зъботехник, който да му изготви специална отливка на зъбите

Нещо за четене
14:17 - 28 Март 2023
2410
Владимир Михайлов: Не аз разплаквам хората, Фреди го прави

Владимир Михайлов разплака публиката в залата и пред екраните на Нова телевизия, влизайки в образа на великия Фреди Меркюри в „Като две капки вода“. След безапелационна победа в шоуто за имитации, артистът гостува в студиото на „Здравей, България“, където сподели емоциите си от предизвикалото фурор изпълнение. По негово изрично желание дори и чашите върху пианото са присъствали в декора, за да му помогнат да се слее с образа на вокала на Queen.

„Цял живот гледаме тази група. В главата ми е запечатано как е облечен Фреди, как се движи... Но едно е да си го гледал много, а съвсем друго да се опиташ да го направиш. Тогава осъзнаваш, че е много трудно.

Образът на Фреди се е запечатал в емоциите и сърцето ми. Когато слушам и гледам Фреди, и на мен ми се плаче. Когато го имитирам, си гоня задачите. В един момент, изправяйки се с емблематичната му стойка и закрепения микрофон на рамото, избухваш“, признава Владо Михайлов.

Актьорът разказва, че два пъти е ходил при професионален зъботехник, който да му изготви специална отливка на зъбите. 

„Господ, за съжаление, си прибра при него някои от най-големите артисти. Майкъл Джексън, Фреди Меркюри, Майкъл Хътчанс, Принс, Елвис са едни от най-големите изпълнители за мен. Това по някакъв начин ги увековечава и ги превръща в икони. Може би, когато не остаряват пред очите ни, завинаги остават икони на музиката.

За мен Фреди е огромна вселена, част от детството ми, любовта и желанието ми да съм музикант“, разказа Михайлов.

„Картината, с която свързвам „Бохемска рапсодия“, е началото на концерта „Live Aid“, когато Фреди излиза болен и започва с тази песен. Не я довършва цялата, а прелива в „Radio Ga Ga“. Фреди излиза на сцената, решен на всяка цена да я покори и го прави", споделя още българският артист.

„Предизвикателство е да излезеш и да избухнеш като Фреди в неговата рок версия, но също така е предизвикателство и да завладееш публиката с емоцията и малките жестове. Има един вълшебен момент, придихание, когато е много емоционално, за да се случи сливането с публиката.

Не се заблуждавам, че толкова много приличам на него и съм го изимитирал брилянтно, а смятам, че песента е специална в сърцата на много хора. Не мисля, че аз разплаквам хората, Фреди го прави“, е мнението на певецът, който до момента вече има две победи в "Като две капки вода".

„Ако има нещо, което ме плаши като образ, то ми се падна. Това е Лили Иванова. Тя е българска икона, гранд дама на музиката. Ще изпълня песента ѝ „За тебе бях“. Надявам се да успея да я изпея добре, тъй като е грандиозна. От днес започвам репетиции, защото няма време. Ще си починем една седмица заради изборите. Искам да използвам възможността да призова хората да гласуват, тъй като е много важно“, каза още Владо Михайлов.