Владислав Панев: Атентатът срещу Гешев е атентат срещу съдебната реформа

Вървим към ситуация на глобална рецесия и на България ѝ е нужно умело ръководство, заяви депутатът

Новини
20:00 - 02 Май 2023
1916
Владислав Панев: Атентатът срещу Гешев е атентат срещу съдебната реформа

"Това е атентат срещу съдебната реформа. Бих го оприличил на пожара в Райхстага. Допреди този пожар Хитлер е бил канцлер в коалиционно правителство, а след това е станал диктатор. Прокуратурата трябва да разследва всички версии за инцидента. Надявам се този път прокуратурата да си свърши работата, а не както всеки път – да не я свърши", заяви Владислав Панев, коментирайки опита за покушение срещу главния прокурор Иван Гешев.

"Всичко, което правим от началото на това Народно събрание, го правим в максимална прозрачност. Обявихме, че няма да подкрепим мандата на ГЕРБ и проектокабинетът ни ще бъде без министри на ГЕРБ", каза в предаването "Още от деня" по БНТ зам.-председателят на ПГ на "Продължаваме промяната - Демократична България" Владислав Панев.

Смятаме, че това, което предложихме днес, е кабинетът, който може да извърши необходимите реформи в сложната ситуация, в която се намира страната ни и светът. Отговорът, че в кабинета няма да има министри на ГЕРБ е еднозначен и мисля, че отдавна е известен на г-н Борисов, заяви Панев.

От всеки един депутат и всяка една парламентарната група зависи как ще гласува за кабинета. Ние сме готови за всякакви варианти, отбеляза той, като не изключи възможността, ако ГЕРБ не подкрепят проектокабинета "Денков", ПП-ДБ да търсят подкрепа от други политически сили в парламента.

По-скоро съм оптимист, че това Народно събрание ще излъчи кабинет. За мен водещият вариант е с втория мандат и с премиер акад. Денков, посочи зам.-председателят на ПГ на ПП - ДБ.

По думите му предложеният за премиер акад. Николай Денков е избрал за министър на финасите Асен Василев заради експертизата му.

Вървим към ситуация на глобална рецесия и на България ѝ е нужно умело ръководство в икономическата сфера, за да излезем от тази ситуация. Нужно е умело ръководство и политическа отговорност от страна на Асен Василев, заяви Владислав Панев.