Владислав Панев: Егото е на макс при доста политически групи

В момента си имаме служебен кабинет, който се справя добре, особено ако го сравним с правителството на Бойко Борисов, заяви представителят на ДБ

Новини
10:27 - 03 Август 2021
958
Владислав Панев: Егото е на макс при доста политически групи

„Виждаме в последните седмици, че егото е на макс от страна на доста представители на политически групи в България и това ще трябва да го преглътнем. Тези стени, които изграждаме, ще трябва да се опитваме да ги съборим“, това каза Владислав Панев от ДБ - съпредседател на „Зелено движение“.

Според него „с поведението на много хора в последните дни се отдалечаваме от това ДБ да подкрепи ИТН“.

По думите на Панев ДБ ще подкрепи бъдещ кабинет на ИТН само при „ясни ангажименти за реформи оттук нататък“.

В момента си имаме служебен кабинет, който се справя малко или много добре, особено ако го сравним с правителството на Бойко Борисов, допълни Владислав Панев.

Той смята, че оставането на служебното правителство за още няколко месеца не е „национална трагедия“.

Според Панев ролята на ДБ в последните седмици е „сравнително лесна“ – да прецени потенциала на бъдещото управление.

„Слави Трифонов е доста несистемен играч, така че е много трудно да влезем в неговите обувки и в обувките на неговите избиратели. От ИТН се опитват да търсят някаква координация и колаборация. Ако продължаваме с демонстрациите от последните дни, не само от тяхна страна, много трудно ще се намери такъв консенсус“, коментира той в предаването „Преди всички“.

„Не очаквам г-н Николов да има кой знае колко важна роля във вземането на решения за бъдещето на България, дори ако бъде избран“, изтъкна още Владислав Панев. Според него решенията ще се вземат от „един кукловод, който от дивана диктува решенията на ИТН“.