Владо Чуков: Няма инсценировка, в Русия имаше преврат!

Путин няма да посмее да разформирова "Вагнер"

Украйна
20:29 - 28 Юни 2023
8989
Владо Чуков: Няма инсценировка, в Русия имаше преврат!

"Заместник-главнокомандващият на руските части в Украйна Сергей Суровикин е бил посветен в плановете на „Вагнер”, това заяви в предаването "Денят на живо" по Нова нюз международният анализатор проф. Владимир Чуков. 

"Тази война е може би най-добре медийно и информационно обезпечена. Колкото повече време минава от метежа на Евгений Пригожин – толкова повече детайли излизат. И се оказва, че не е инсценировка, че няма договорки. Малко преди да започне войната в Украйна – целия свят, включително и руснаците казваха, че няма да има нападение. Но американците бяха категорични, че ще има. няма как да излъжеш сателитите и подслушванията. Този човек е бил направен на решето и с течение на времето излизат детайли за неговите намерения", каза още той. 

„Вагнер” е план на Главното разузнавателно управление на Русия. Помните, че имаше едни зелени човечета, които се появиха в Крим в 2014 година. Това бяха точно „Вагнер” и хората от ГРУ. С течение на времето тези хора наистина направиха цяла империя. Говоря за присъствие в цял свят. На три континента. Пригожин е много удобен за руските служби, защото е уязвим. Той е бивш затворник”.

Според професор Чуков вътре в самата военна институция на Руснаците има противоречия. „Тези изстрели бяха насочени най-вече срещу Сергей Шойгу – човек, който дори не е ходил в казармата. Човек, който много често е сочен за наследник на Владимир Путин - няма как генералите да го гледат с добро око. Тоест те считат, че този човек е спуснат отгоре с парашут. Няма как генералската прослойка да му се възхищава. Те обаче не могат да кажат нищо, защото са на пряко подчинение на Путин. Но Пригожин не е – той си има частна компания”.

„Русия няма полза от затварянето на „Вагнер”. защото в момента, в който се чу подобна версия – африканските лидери в Буркина Фасо, ЦАР, Мали, подскочиха. Защото те не искат руски войски. Те искат частници, искат наемници, но не и Русия. Те са уязвими по отношение на Запада. Затова Русия изпрати шефа на „Ванер” в Беларус. Но на него му е ясно, че няма да остане задълго и в Беларус. Очевидно ще отиде в империята, която сам си е създал, и която няма да отстъпи на никого. Като руската държава, според мен, няма да му остане длъжна. В подобен тип взаимоотношения леталният изход е много често търсеният”.