Владо Карамазов избухна: Що за глупости - да слагаме на кучетата си намордници!

Тогава защо не се приеме закон и всички ние да се разхождаме по улиците с белезници, възропта актьорът

Общество
21:00 - 05 Юли 2019
27871
Владо Карамазов избухна: Що за глупости - да слагаме на кучетата си намордници!

Актьорът Владимир Карамазов се включи в дебата за слагането на намордници на всички породи кучета, осъждайки това крайно предложение на лидера на НФСБ Валери Симеонов. "Поредните глупости – да слагаме на кучетата си намордници. И всичко от един единичен случай с кучетата, разкъсали човек. Как трябва да се обясни, че кучетата не са виновни? Виновен е отново човекът. И това означава ли, че всички кучета са като тези?", попита риторично артистът чрез профила си във фейсбук.

"Постоянно слушаме за убийства между хора. Тогава защо не се приеме закон и всички ние да се разхождаме по улиците с белезници? То е същото. Аз имам две кучета. Големият е 50 кг, но той е най-милата и добра душа. Интересува се единствено от членовете на нашето семейство. Към нищо друго няма интерес. Малкият е калпазанин, тежи 8 кг и обожава хората и животните. Изключително любопитен и смешен", разказа звездата от тв сериала "Дяволското гърло".

"Какво ще стане? И да приемат този закон, никой няма да го спазва, защото кучетата се превръщат в пълноправни членове на семействата ни. Никой не би причинил това на обичаното същество. Така ще ескалира напрежение и ще стане мазало. Изключения има и винаги ще има. Но не може изключенията да диктуват правилата в реалния живот", смята Владо Карамазов.

"От момента, в който кучето излезе от дома, трябва да е с намордник", заяви преди дни в парламента лидерът на НФСБ Валери Симеонов при обсъждане на промените в Закона за ветеринарномединската дейност, които бяха приети на първо четене.

Те предвиждат забрана за свободното разхождане на кучета над 5 кг без каишка и намордник, което ще се наказва с глоба от 300 лв. За извеждането на агресивни кучета без повод и намордник глобата за нарушителите ще бъде в размер на 1000 лв. 500 лв. ще е глобата за разхождане на четириного на детски площадки и на забранени места. Вносител на промените е бившият здравен министър и настоящ депутат от ГЕРБ Десислава Атанасова.