Владо Карамазов с първа фотографска награда

Актьорът се готви да прави изложба

Култура
16:30 - 23 Септември 2020
3492
Владо Карамазов с първа фотографска награда

Актьорът Владимир Карамазов получи първа фотографска награда в амплоато му на фотограф. От няколко години той не разделя с фотоапарата си и запечатва красиви пейзажи и вдъхновяващи личности, както у нас, така и по света.

"Това е първата ми фотографска награда. Няма да скрия, че съм щастлив. За пореден път разбрах, че си обичам характера, който ми помага да преследвам мечтите си до край. А и фактът, че успях да вдигна на друго ниво любимото занимание и го превърнах във форма на изкуство, много ме радва. Винаги съм се стремял нещата, с които се захвана, да ги отлепя от посредствеността. Благодаря на Фото Академика за наградите, за бъдещата изложба, която ми подариха и за приемането ми като член на Фото Академия „Янка Кюркчиева“, написа Карамазов във фейсбук и публикува снимките, с които е достигнал до финала.

"На 19 септември в Дом на културата „Борис Христов“ в Пловдив беше открита изложбата за тазгодишния конкурс на Фото Академика „Янка Кюркчиева”. За финала на 21-вото издание на Националния годишен преглед на фотографското изкуство в България от журито бяха селектирани 77 кадъра. След откриването на изложбата се състоя и награждаването на победителите в двете състезателни категории.

До финала стигнаха две мои фотографии: „Студена самота” – в категория „Артистична фотография“ и „Нов живот” в „Репортажна фотография“. Получих бронзов медал, две дипломи, отпечатване на 24 кадъра и организиране на моя самостоятелна изложба. Фактът, че журито е от доайени в българската фотография, прави тези награди още по-ценни за мен", похвали се актьорът, чието истинско име е Владимир Александров.