Владо Михайлов на крачка от голямата победа в "Като две капки вода“ (ВИДЕО)

Актьорът спечели полуфинала в двойния образ на Ед Шириън и Андреа Бочели, финалисти в шоуто са и Керана, Дара и Тома

Шоу
23:55 - 14 Май 2023
18643
Владо Михайлов на крачка от голямата победа в "Като две капки вода“ (ВИДЕО)

Владимир Михайлов е на крачка от голямата победа в "Като две капки вода", като финалът на най-гледаното шоу в тв ефира тази пролет е идната неделя, 21 май. Той спечели полуфинала на предаването в двойния образ на Ед Шириън и Андреа Бочели, като за пореден път обра симпатиите на зрителите, които му дадоха най-много точки и заедно с високите точки на журито, които също го оцениха подобаващо, се изстреля на върха.

Освен победата в неделя вечер на полуфинала, той удържа безапелационно и временното класиране, което оглави още преди няколко седмици, изпреварвайки втория след него Тома с над 100 точки. На полуфинала се класираха освен Владо Михайлов, Тома, Керана и Дара.

Четиримата финалисти избраха сами образите си следващата неделя. Владимир Михайлов ще бъде Васил Найденов, Тома избра да представи Дейвид Ковърдейл, Керана ще стане част от мюзикъла „Котки“, а Дара Екимова ще се превъплъти в Паша Христова. Победител в сезон „Неделя“ на „Като две капки вода” може да стане всеки един от тях, тъй като по регламент точките се нулират, а най-добрият имитатор ще определят единствено зрителите.

Последен от участниците на полуфинала под светлините на прожекторите излезе именно Владо Михайлов. Актьорът и музикант имаше трудната задача да влезе в двоен образ като Ед Шириън и Андреа Бочели. Владо изпълни романтичната песен „Perfect Symphony“, изпята от италианския тенор и поп звездата и оглавил престижната класация за албуми на Billboard 200. Песента показва как класическата музика може да прегърне една балада и да я направи различна, уникална по изключително красив начин.

„Много техничен певец е и трябва много да работя, за да се доближа до Ед Шириън. Пял съм в операта, но не съм пял опера. Андреа Бочели пее с лекота. Сложна задача ще е за мен, но се надявам да стане добре. Уроци по оперно пеене получих от моя приятел оперен певец Мишо Михайлов“, признава Владо Михайлов.

„Много си талантлив. Притежаваш комбинация от актьорство и пеене“, е коментарът на Веселин Маринов. „Изключителен артист си“, допълва Асен Блатечки. „Пееш уникално, играеш, имитираш и въздействаш. Носиш таланта си в изобилие и успяваш да ни въздействаш“, допълва Хилда Казасян.

Журито в състав Хилда Казасян, Веселин Маринов, Димитър Ковачев – Фънки и Асен Блатечки, за последно за този сезон, се изправи пред тежката задача да оцени страхотните преобразявания на участниците.

Водещите Димитър Рачков и Герасим Георгиев – Геро посрещнаха на сцената победителя от десети лайв Христо Петков, на когото бе поверена отговорността да открие шоуто тази вечер. Бутонът на късмета отреди той да се превъплъти във вокалиста на алтернативната рок група “Red Hot Chili Peppers” - Anthony Kiedis. Христо изправя публиката на крака със зареденото с невероятна енергия парче „Give it Away“, за която групата печели „Грами“ за най-добро рок изпълнение. Тя е песента, с която достигат до №1 в рок класациите и от сингъла групата продава над 12 милиона копия в света през 1992 г.

„Още когато излезе парчето много го харесах. Как ще направя буря в чаша вода, когато от Антъни излиза атомна енергия. Това ще е лебедовата ми песен и ще изляза да се изкефя максимално“, споделя Христо Петков.

„Щастлив съм как започна тази вечер. Страхотен беше и влезе директно в образа на Антъни“, коментира Фънки.

„Слабост си ми и то защото актьорския подход го взимаш още в началото, изпълваш го с енергия и не го пускаш до финала. Много си добър, харесва ми скромността ти и особено как изгради образа днес“, допълва Хилда Казасян.

„Впечатлен съм от градивността ти. Силно впечатление ми прави, че когато Бутонът на късмета избере нещо, което ти харесва, се раздаваш максимално“, каза Веселин Маринов.

Втора на сцената тази вечер излезе младата и амбициозна певица Дара Екимова, която влиза в образа на обичаната от цяла България - Йорданка Христова. Най-младата участничка в риалити формата има трудната задача да изпълни песента „Песен моя, обич моя“. Песента, създадена по текст на Димитър Василев и музика на Йосиф Цанков, е като визитна картичка на известната изпълнителка, която също е била част от хитовото шоу „Като две капки вода“, но като жури през сезон 5.

С тази песен Йорданка Христова печели награда на фестивала „Златен Орфей“ и тя става задължителна част от репертоара й, който изпълнява на концерти. Интересен факт е, че Йорданка Христова е най-известната българска певица в Куба и хиляди жени на острова носят нейното типично българско име.

„Песента ми е доста трудна. Йорданка Христова има едни низини, които изкарва през усмивка. Моят глас е висок и ще е трудна задача. Задачата е голяма чест за мен, защото и двете споделяме любовта към музиката. Надявам се да предам усмивката, която носи“, споделя Дара.

„Направо онемях. Много ми хареса всичко. Дара е прекрасна и ме изумява с нейното разнообразие. Това е шлагер, който съм изпяла преди 56 години“, е категоричната оценка на Йорданка Христова.

„Тази вечер ореолът на Йорданка Христова е толкова голям, а Дара беше прекрасна. Силно изпълнение, а самата Йорданка с присъствието си изпълва залата и помогна“, категоричен бе Веселин Маринов. Поздравления за изпълнението получи Дара от Фънки и Хилда Казасян.

Следващата имитация за Христо Гърбов, който в десети лайв основно танцува като младата музикална фурия DARA под музиката на хита й “Mr. Rover”, отново ще е голямо предизвикателство за актьора. Ще му се наложи да претърпи пълна трансформация, да се превърне във вокала на британската банда „Mungo Jerry“.

Групата съчетава елементи на блус, рокендрол и поп музика. Най-големият им хит е парчето „In the Summertime“, което изкачва класациите преди половин век. Гърбов влиза в образа на Рей Дорсет, посещавал многократно България и изпълнявал различни кратки и удължени до 15 минутни версии на летния хит. „За мен този хит завинаги остава свързан с лятото на 1970 г. Това е и най-голямото ми удовлетворение: когато хората да чуят тази песен, те ще си спомнят за лятото на 1970-а“, казва Рей Дорсет.

„Сложното е че има много текст, който трябва да разположа добре иначе мога да изляза от ритъм. Ще заложа на философията заложена в това парче“, каза преди излизането на сцената си актьорът.

Рокаджията Тома, който е претендент за първото място, тази вечер има честта да  се преобрази в един запомнящ и силно разпознаваем български поп изпълнител и това е Любо Киров. Тома ще изпълни песента „Целуни ме“ от най-продавания трети студиен албум на една от най-големите звезди на българската поп музика. Любо, освен изпълнител, е автор на текстовете на десетки песни за други изпълнители, превърнали се в хитове. Той е композитор, инструменталист, художник и продуцент. Носител е на десетки награди и влиза в класацията на Forbes България като най-влиятелния поп музикант за 2021 г. 

„Много съм щастлив, че ми се падна това парче. С него ходим заедно на концерти, част о групата му съм и съм пял парчето, но като себе си. Сега трябва да променя всичко и да стана него. Любо е характерен в преминавания от глас в микс и това е специфично за поп музиката. Ние рокаджиите това не го правим с гласовете си“, обещава да изпълни добре парчето Тома.

„Винаги съм се възхищавал на неговото пеене. Тома като певец е изключителен и не случайно е заедно с мен на турне. Трудно ми е да говоря за себе си“, е оценката на Любо Киров.

„Много е трудно да се имитира Любо. Това пеене го може само оригиналът“, коментира Асен Блатечки. „Удивителен певец си. Но не се получи, защото Любо ти си уникален певец.Никой не успява да те имитира добре до този момент във формата“, допълва Хилда.

Следващи на сцената на „Като две капки вода“ излязоха Димо Алексиев и Ралица Паскалева, които трябва да запеят като момичетата от американската група от 80-те години на ХХ век „The Bangles”. В предишния лайв те успяха да разчувстват публиката с баладата на Ерос Рамацоти и Шер, а тази вечер ще танцуват като египтяни под звуците на големия хит на момичешката група „Walk Like an Egiptian“. Когато „The Bangles” пускат песента си „Walk Like an Egyptian“ през 1983 г., танцът, с който момичетата наподобяват египетски йероглифи, обиколи целия свят. Специфичните движения обикаляха дискотеки, концерти, тържества. И нищо че са минали години, все още има хора, които знаят как се танцува на „Bangles“.

„Притеснен съм, защото имаме отново женски образи“, споделя Димо. „Ще трябва да по репетирам по свиркането с уста. Трудно ми се удава“, допълва Ралица.

„Много ви се радвам и за мен сте голяма изненада“, призна Асен Блатечки. „Правите всичко толкова органично. Беше толкова чаровно нелеп“, допълва Хилда Казасян. „Вие сте изненадата на сезона“ опитва се да вземе думата и Веселин Маринов.

Последният Бутон на късмета за сезона отреди във вълнуващата вечер на полуфинала Яна Маринова да бъде Христо Петров, известен с професионалния си псевдоним Ицо Хазарта. Българският рап изпълнител, който беше член на група „Ъпсурт“ и бе избран за представител в Народното събрание, създава парчето „Имам човек“, за да опише връзкарството, шуробаджанащината и бюрокрацията в съвременна България.

В "Имам човек" рапърът е в дует с Homelesz, с когото са и съ-автори на текста. Според Христо текстът към песента е самоирония, която не е свързана с конкретна история, а е нещо, което се случва ежедневно на всеки един от нас. За парчето си „Имам човек“ рап изпълнителят бе отличен на Годишните музикални награди на БГ Радио за изпълнител, албум и също така в категория БГ Текст.

„Текстът е много и ще трябва да намеря време и да дишам. Трябва да усвоя маниера на говорене. Ще направя всичко възможно да стане готино. Сложен ми е образа, но ще се постарая да го направя на макс“, споделя Яна Маринова.

„Това е най-доброто ти изпълнение и беше уникално. Поздрави на гримьорите за образа ти. Впечатлен съм“, каза Веселин Маринов. На същото мнение е и актьорът Асен Блатечки.

Песента „Born This Way“ на екстравагантната и скандална певица Lady Gaga изправя Керана пред сериозно предизвикателство. Пълната с неизчерпаема енергия участничка са налага да се превъплъти в актрисата, модел, продуцент, активист, бизнесдама Стефани Джоан Анджелина Джерманота, известна със сценичното име Lady Gaga. Песента е пилотен сингъл от третия албум на певицата, който се превръща в един от най-продаваните албуми за последните 30 години.

Lady Gaga е третият най-награждаван музикален изпълнител в историята с около 270 награди, от които 11 награди „Грами“, 2 статуетки „Златен Глобус“ и 1 награда „Оскар“. Преди нея за момента са Майкъл Джексън и Уитни Хюстън. Парчето „Born This Way“ се определя от феновете й като „песен на свободата“ или химн на самооценката. Според самата Lady Gaga за видеото се е вдъхновявала от сюрреалистичните творби на художници като Салвадор Дали, и Франсис Бейкън, но също така артисти като Мадона, Bjork и Alexander McQueen.

„Много хореография. Имам чувството, че за четири дни се готвя за Евровизия. Лейди Гага се доближава до моя темперамент, но са насочени в различни посоки. Мисля, че ме плаши много комбинацията от пеене и хореография“, споделя опасенията си Керана.

„Велика си да направиш и изпееш тази песен по този начин“, е мнението на Асен Блатечки. „Като танц и присъствие беше прекрасно“, допълва Фънки. „Толкова си талантлива и изключителна. Можеш да пееш, да танцуваш и да имитираш и то прекрасно“, категорична е Хилда. „Аз видях Лейди Гага и забравих за имитацията“, присъединява се към мнението на останалите членове от журито и Веселин Маринов.

„Песента за Червената шапчица“ на Деси Добрева няма да затрудни професионалист като Кали. Версията, изпълнена от очарователната блондинка, добила популярност на „Шоуто на Слави“, е на емблематичната песен с текст Ивайло Вълчев и музика, написана от Евгени Димитров. Гласовитата певица от Варна в пика на славата си, решава да продължи образованието си в Музикалния колеж „Бъркли“ в Бостън, който завършва успешно и след това продължава творческата си кариера в страната. За Деси „Песента за червената шапчица“ е специална и лична творба, със сериозно, философско послание. Видеото загатва за безсмислената човешка борба с вътрешното „Аз“ и според нея, човек може да заблуди околните, но не може да избяга от себе си.

„Голям фен съм на музиката, направена от „Ку-ку бенд“. Общото в този образ между Деси и мен е статичния образ. Песента е въздействала на стохилядна публика и всички я пеят“, признава Кали.

„Огромни аплодисменти за гримьорите. Много приличаш на мен. Намерих си двойника. Беше прекрасна, а песента е много трудна за изпълнение за мен. Радвам се, че се падна на теб, защото аз трудно я изпявам, заради посланието в нея“, коментира Деси Добрева.

„Песента беше изпята страхотно, но според мен това е изпълнител който трудно може да се имитира“, е мнението на Веселин Маринов. „Изпя фантастично песента, но я изпя като себе си, по твоя си начин“, допълва и Хилда Казасян.

В днешното предаване имаше и специален гост и това е най-младата певица, печелила формата. Михаела Маринова излезе на сцената на “Като две капки вода“ последна, за да се превъплъти в носителката на множество награди „Грами“ Christina Aguilera. Михаела е избрала трудна задача, тъй като американската певица е почти невъзможна за имитация, заради изключително силния си глас. Песента „Show Me How You Burlesque“, която Михаела изпълнява, е част от саундтрака на мюзикъла и филм по него „Burlesque“, в които се партнират звездите Шер и Christina Aguilera.