Властта на тръни: Всенароден протест на 21 ноември

Общество
16:30 - 12 Ноември 2020
7837
Властта на тръни: Всенароден протест на 21 ноември

Точно месец преди Коледните празници, когато властта вече ще е спокойна, че енергията от летните протести се е стопила и ще може безпрепятствено да си доизкара мандата, протестиращите ще напомнят за себе си с нова сила. Това ще се случи на 21 ноември в 17.00 ч, когато предстои нов всенароден митинг-протест.

Акцията ще се проведе пред автентичната сграда на Народното събрание и ще бъде под надслов ”Единни сме силни”.

Протестиращите отправят покана към всички „горди и будни български граждани”. Те се обръщат и към всички парламентарно представени политически сили, неподкрепящи правителството "Борисов 3", към извънпарламентарните политически сили, към всички партии, движения и формации, обявяващи се срещу "властта на мафията", към всички граждански структури и НПО-та, към всички хора с добра воля и към всички структуриращи се нови политически организации и коалиции.

Исканията на недоволните остават същите: Оставка на кабинета "Борисов 3", на главния прокурор Иван Гешев, разпускането на 44-тото Обикновено Народно събрание, оставката на Висшия съдебен съвет и насрочване на извънредни предсрочни парламентарни избори за 45-то Народно събрание.