Влезе ли кабинетът "Янев" на "Дондуков" 1 с болен министър на борда?

Политика
13:18 - 13 Май 2021
8102
Влезе ли кабинетът "Янев" на "Дондуков" 1 с болен министър на борда?

Пълна прозрачност, професионализъм и почтеност, обещани от първия ден, ще бъде мотото и движещата сила на нашата работа, увери в началото на първото заседание на служебното правителство ген. Стефан Янев. Премиерът помоли представителите на медиите за толеранс от около 1 седмица, след което ще има и ясна картина, представена от Янев за състоянието на страната. 

Янев опроверга информацията, че транспортният министър Георги Тодоров е дал положителна проба за наличието на коронавирусна инфекция. Той е направил 3 или 4 теста, като само първият е бил положителен, а останалите са дали негативен резултат, като дори е получил извинително писмо от първата лаборатория за сгрешените данни.

По-рано информационна агенция обяви, че Тодоров не просто е дал положителна проба, а е бил в контакт с администрацията на 2 състава на МС (като се визират предишните чиновници - б.р.), а лабораторията била известната "Геника" в София. 

Премиерът уточни, че днес министрите му ще вземат решение дали да бъде закрит Националният оперативен щаб, или работата му ще продължи, макар и в различен формат или състав. Предстои да бъдат разгледани и икономическите мерки за бизнеса с цел справяне с кризата, предизвикана от пандемията.