Вместо туристи: В Париж чуруликат птици, в Барселона сноват глигани

Новини
21:40 - 05 Април 2020
3724
Вместо туристи: В Париж чуруликат птици, в Барселона сноват глигани

Диви животни превзеха градовете, откакто улиците опустяха заради жестоката епидемия, разказва "Пари Мач". В предии претъпканиъв с тълпи оживени туристи, сега чуруликат птици, разхождат се глигани, делфини плават в близост до пристанища.

С налагане на ограничението за излизане навън на хората, дивите животни и природа се възползват от новооткритото спокойствие, докато хората отделят повече време да наблюдават природата.

В първите дни на изолация жителите на големите градове щастливо преоткриха чуруликането на птиците. Диви свине са наблюдавани в Барселона, патици се разхождат пред "Нотр Дам" и парижките безлюдни тротоари, млада пума се е впуснала из улиците на Сантяго де Чили, елени, необезпокоявано прекосяват улиците на японския град Нара, риби, плуват в каналите на Венеция, делфини се събират в Средиземно море.

С драстичното намаляване на човешкото присъствие дивите животни "получават възможността свободно да се движат из градовете", коментира Ромен Джулиард, директор на научните изследвания в Националния природонаучен музей.