ВМРО иска редакция на коалиционното споразумение

Партията на Каракачанов водела нормална комуникация с Борисов

Политика
19:03 - 02 Юни 2019
2047
ВМРО иска редакция на коалиционното споразумение

ВМРО ще поиска преглед на споразумението, по което работи управляващата коалиция. Това заяви заместник-председателят на партията и на парламентарната група "Обединени патриоти" Искрен Веселинов пред БНР.

Според него това е нормално, тъй като все още са по средата на мандата и ако нещо не върви, трябва да се предприемат мерки.

Веселинов определи като "логичен" резултата на ВМРО на европейските избори. Според него той бил резултатът от работата, която партията е свършила в парламента и управлението. Тръгнахме без тревога към тези избори, посочи той.

Причината за съществуването на формата "Обединени патриоти" беше да се извади ДПС от властта, напомни още Веселинов. Той обаче допълни и че единодействие в така наречената "малка коалиция" няма от есента на миналата година.

Нямаме намерение да поставяме въпроса за това споразумение, но имаме намерение да разберем съществуват ли партньорите ни като такива, обясни той и увери, че от ВМРО биха инициирали такава среща, ако видят желание за съвместна работа.

По отношение на ГЕРБ Веселинов определи комуникацията с партията на Борисов като "нормална".