ВМРО: Не трябва да се бърза с промени в Конституцията

Актуални новини
13:15 - 14 Август 2020
1918
ВМРО: Не трябва да се бърза с промени в Конституцията

Изненадващото предложение на премиера за свикване на Велико Народно събрание и промяна в Конституцията свари неподготвени коалиционните му партньори. "Не трябва да се прибързва с промените в Конституцията, а да се обмислят добре". Такова становище изрази съпредседателят на парламентарната група на „Обединени патриоти“ Искрен Веселинов. 

Той заяви, че са били уведомени за това решение, но според него има органи които следва да се произнесат по въпроса. "В групата на „Обединени патриоти“ не е взето окончателно решение за това дали ще подкрепим свикването на ВНС", лаконичен беше Веселинов. 

"От ВМРО не се плашим от Велико Народно събрание. Много от нещата обаче трябва да се коментират, не трябва да подхождаме прибързано. Ние от ВМРО имаме две много ярки искания - едното от тях е за образователния ценз на избори. Второто ни искане е за наистина задължително гласуване", коментира зам.-председателят на ВМРО. 

Веселинов обаче призна, че оставката, която премиерът се закани да подаде, след като парламентът гласува свикването на ВНС, още не е коментирана.