ВМРО обещава 70 лв. ваучери за лекарства на бедните

Войводите залагат 2500 лв. средна заплата и 700 за пенсионерите

Новини
13:17 - 04 Март 2021
2921
ВМРО обещава 70 лв. ваучери за лекарства на бедните

70 лв. ваучери за лекарства за пенсионери и хронично болни българи, средна пенсия от 700 лева и 2500 средна работна заплата обещаха предизборно от ВМРО.

Няма да увеличаваме данъците и ще намалим държавните разходи, увери лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов.

Паралелно с това, войводите планират да увеличат парите за втората година майчинство и да осигурят безплатна детска градина и безплатни учебници за всяко дете.

Това са част от мерките, които са залегнали в програмата на ВМРО за 45-ото Народно събрание (мандат 2021-2025 г.). Войводите ще продължат и политиката за увеличаване на заплатите на лекари, учители, военни и полицаи.

Ще отменим закона за социалните услуги и ще „изчистим“ законите от всички антисемейни и антидетски текстове и ще приемем нов Кодекс за социално подпомагане, с който да се сложи край на социалния паразитизъм на маргиналните групи.

В условията на глобална пандемия и наложените противоепидемични мерки всички бизнеси са засегнати. Ние сме помислили и за това. Имаме пакет от антикризисни мерки, които да подадат ръка на най-засегнатите сектори, уверяват от ВМРО.

За нас в условията на стопанска криза най-важните мерки са тези, които стимулират инвестициите и предприемаческата инициатива, водейки до изпреварващ растеж; намаляват данъчно-административното бреме върху служители и бизнеси, без вдигане на преките данъци, което е важно за формиране на спестяванията и инвестициите; дават „гъвкавост“ на пазара на труда, където е най-големият удар, изразен в ръст на безработицата и свиваща се заетост; оставят повече ресурс близо до проблемите на гражданите, създавайки конкуренция в добрите практики между общините.

Прилагаме пакетите от антикризисни мерки и приоритетите за повишаване доходите и качеството на живот на българите през мандат 2021-2025, обещават от ВМРО.