ВМРО остана само с един министър

Политика
16:00 - 28 Септември 2020
8583
ВМРО остана само с един министър

Драмите в редиците на „Патриотите” се завихрят с нова сила. Конфликтът между министъра на околната среда и водите Емил-Димитров-Ревизоро и лидера на ВМРО Красимир Каракачанов вече е безвъзвратен, научи Lupa.bg.

Разривът между двамата настъпи още в началото на лятото, след като Ревизоро загърби лоялността към ВМРО и се присламчил към редиците на ГЕРБ. Въпреки че е в правителството от квотата на „войводите”, Емил Димитров бързо се преориентира към ГЕРБ и започна да си урежда избираемо място в тяхната листа за предстоящите парламентарни избори.

Новото във войната между двамата е това, че Ревизоро вече публично напада ВМРО и политиката на Каракачанов. „Не разбирам как хора от ВМРО се съюзяват с БСП и викат „мутрите вън! А ако има един временен кабинет, той не може да се справи с толкова работа”, сподели пред медиите екоминистърът.

Предложение за експертен кабинет обаче се чу лично от устата на Красимир Каракачанов. В този смисъл контратезата на Ревизоро е нож в гърба на вицепремиера, който му поднесе на тепсия министерския пост.

Така, заради предателството на Емил Димитров, ВМРО остава само с един министър в кабинета – самия Красимир Каракачанов, който оглавява военното ведомство.

Иначе биографията на Ревизоро доказва, че партийните лупинги за него не са прецедент. След престоя си като директор на Агенция "Митници" от 2001 г. до 2002 г., през 2005 г. той aкocтирa в лиcтaтa нa БCП-Плeвeн кaтo кaндидaт зa нaрoдeн прeдcтaвитeл. Тъй като е чак на 14-то място обаче, не успява да се пребори за място в парламента. За сметка на това на последните парламентарни избори намира място в лиcтaтa нa „патриотите” и този път се приземява на депутатската скамейка.