ВМРО скочиха срещу двойното гражданство за депутатите

Воеводите реагираха остро на промените в Конституцията, които отвориха опцията

Новини
15:59 - 19 Декември 2023
1599
ВМРО скочиха срещу двойното гражданство за депутатите

"Воеводите" от ВМРО - Българско национално движение излязоха с остра позиция относно приетите днес промени в Конституцията, позволяващи хора с двойно гражданство да бъдат депутати.

Според партията сглобката между ГЕРБ, ПП/ДБ и ДПС с приетите промени във върховния закон е направила "решителен ход към унищожаването на българската държавност".

"За нас от ВМРО това е скандално предателство, което застрашава националната ни сигурност. В момента цялото управление е в ръцете на противоконституционната турска етническа партия ДПС, която има пълната подкрепа на Република Турция, където хора с двойно гражданство гласуват под строй. Какво ще стане утре, когато някой от тях бъде предложен за министър",, питат "воеводите", съзирайки очевидно в гласуваните промени и "дългата ръка" на ДПС.

Според позицията им "гузната съвест" на съпредседателя на ПП Кирил Петков от това, че е "потъпкал" Конституцията, ставайки министър докато все още бе канадски гражданин не можело също да бъде причина за подобни изменения.

ВМРО настояват - решението незабавно да бъде отменено.