ВМРО традиционно охули София прайд

Партията е против всякакви опити за прокарване на гей или джендър пропаганда

Новини
14:25 - 04 Юни 2019
2046
ВМРО традиционно охули София прайд

Българската столица не трябва да става арена на джендър пропаганда, се казва в позиция на ВМРО - Българско национално движение, разпространена до медиите, относно провеждането на съботния гей парад в София.

"България е страна с древни история, култура и религия. Нашият народ е изграден на основа на ценностите и принципите на традиционното християнско семейство. Ето защо за нас подобно събитие категорично не трябва да се провежда", посочват от ВМРО.

"Семейство означава само едно - майка, баща и техните деца. Няма и не може да има семейство от еднополови двойки. Няма и не може да има промяна на пола. Всеки, който твърди обратното, е пропуснал началния курс по биология", се казва в позицията на партията. "Парадирането с отклонението от нормалността на хората, организиращи гей парада, е техен проблем. Политическите им претенции обаче са наш проблем - на цялото българско общество, на държавата", заявяват от ВМРО.

От партията се противопоставят твърдо и убедено на всякакви опити за прокарване на гей или джендър пропаганда в България.