Внезапно почина синът на шефа на "Роснефт"

Актуални новини
12:23 - 20 Февруари 2024
4393
Внезапно почина синът на шефа на "Роснефт"

Намериха мъртъв сина на шефа на “Роснефт” Игор Сечин - Иван Сечин. Новината съобщи един от бившите лидери на ЮКОС Леонид Невзлин, който е открил, че Сечин е вписан като покойник в Регистъра на наследствените дела, предават от "Медуза".

Според записаната там информация сина на шефа на "Роснефт" е починал на 5 февруари.

Смъртта му не е публично съобщена. Не са ясни и причините.

За смъртта на Иван Сечин съобщава и анонимният телеграм канал "ВЧК-ОГПУ“. Източникът на канала твърди, че официалната причина за смъртта на Сечин е откъснал се тромб. Интересен детайл е, че след смъртта на Алексей Навални в петък, източник на "Известия", близък до властта в Русия, посочи, че причината за смъртта на опозиционера е същата. Официално обаче няма информация. Тялото на Навални също все още не е намерено, а близките му подозират, че е скрито умишлено, за да изчезнат следите от "Новичок". Семейството и екипът му смятат, че Навални е бил отровен. Затворническите власти твърдят, че е колабирал по време на разходка. Кремъл провежда разследване. 

Според информацията на ВЧК-ОГПУ Иван Сечин е умрял късно през нощта във вила в Красногорск. Мъжът се оплакал, че му прилошава, започнал да се задушава, паднал на леглото си и загубил съзнание. Охраната му е повикала спешна помощ, но медиците са се забавили.

Баща му пък Игор е "забранил" на държавните структури да разследват смъртта му. Със случая са се заели от службата за сигурност на "Роснефт". 

От март 2014 г. Иван Сечин работи за "Роснефт". През януари 2015 г. президентът на Русия Владимир Путин награди Сечин-младши с орден “За заслуги към отечеството“ II степен за "многогодишна съвестна работа“ и "за големия му принос в развитието на горивно-енергийния комплекс“. Всъщност баща му Игор Сечин е считан за един от най-близките хора на Путин. 

Смъртта на Иван Сечин е поредният мистериозен случай в руски компании като “Роснефт”.

Седем руски олигарси починаха при мистериозни обстоятелства през 2022 г.

Всички те бяха свързани по един или друг начин с енергийния сектор.