ВНИМАНИЕ: 3000 лв. глоба, ако паркираш на този плаж

У нас
12:27 - 08 Юли 2020
1513
ВНИМАНИЕ: 3000 лв. глоба, ако паркираш на този плаж

На плажа "Болата" от години спират коли непосредствено до морето, въпреки че е защитена местност. Понякога превозните средства спират и в самата вода за да разтоварят лодките си. Плажът буквално се е превърнал в паркинг. През последните дни бяха съставени глоби на шофьорите, дръзнали да паркират на един от най-красивите ни северни плажове. Това, разбира се, предизвика напрежение.

Властите в Каварна обаче започват да глобяват всеки, паркирал там, като размерът на санкцията е между 1000 и 3000 лева. Във вторник туристи там се оказаха неприятно изненадани, стигна се и до закани за протест, съобщи Нова.

"Глобите не са наложени от община Каварна, а буквално от държавата, тъй като има паркирани коли на пясъчната ивица. Нарушава се законът за устройство на Черноморското крайбрежие.

Летовниците се оплакаха, че няма табели. Все пак сме в защитена зона, незнанието на законодателството не оправдава никого", казва кметът на Каварна Елена Балтаджиева.

"Паркирането е забранено по смисъла на закона. Никой не го оспорва. Глобите в момента са справедливи, защото такова е законодателството", заяви кметът на Българево Георги Янев. Според него е необходим диалог с всички компетентните институции.