Внимание! „Финанс Инженеринг“ мами потребители

КФН предупреди за фалшив инвестиционен посредник

Актуални новини
15:42 - 14 Септември 2020
10265
Внимание! „Финанс Инженеринг“ мами потребители

Комисията за финансов надзор сигнализира потребителите за финансови измами от страна на нелицензиран инвестиционен посредник „Финанс Инженеринг".
 
От началото на годината в комисията са постъпили значителен брой жалби от измамени от някоя от фирмите - „Финанс Инженеринг“, „Гранд Рисърч“ ЕООД, „Фин Инженеринг Инкъм“ ЕООД, „Файненшъл Рипортинг“ ЕООД, „Фънд Сървисис“ ЕООД.

Нито една от тях не разполага с издаден лиценз за предоставяне на инвестиционни услуги и извършване на инвестиционни дейности. Следователно те не могат да извършват подобен тип дейност, а също и да получават по свои банкови сметки парични средства с цел инвестирането им във финансови инструменти.
 
Подобен тип услуги и дейности може да извършват само акционерни дружества или такива с ограничена отговорност със седалище и адрес на управление у нас, получили лиценз за извършване на дейност.
 
От КФН призовават потребителите преди да преведат пари с цел търговия, да проверят сайта на комисията, където може да бъде открита информация относно предоставените лицензи. 
 
Сред сигурните индикации за измама е обстоятелството, че наименованието на дружеството, посочено в договора като инвестиционен посредник, което в някои случаи може и да е идентично с лицензирано такова, се различава от наименованието на дружеството, по чиято сметка следва да се преведат паричните средства.