ВНИМАНИЕ! Бум на фалшиви билети за летните концерти!

Входни талони се продават и препродават през различни платформи, но вече доста хора са измамени

Новини
17:30 - 08 Юли 2024
3548
ВНИМАНИЕ! Бум на фалшиви билети за летните концерти!

И тази година предстоят редица концерти на българска територия, а голяма част от меломаните изпаднаха в истерия и бързо свършиха билетите за доста от събитията. Оказа се, че точно поради този факт се предлагат в интернет, през различни платформи и сайтове за търговия на фалшиви пропуски!

Така че, имайте едно на ум, когато решите емоционално да закупите входен талон - дали за вас, дали за подарък.

Доста хора вече "изгоряха" и се жалват пред промоутърите, които нямат вина за това, за наивността на народа, юрнал се на летни концерти.

Всички знаят примера с Ед Шийрън, чийто концерт беше разпродаден за минути, а интересът продължава да е огромен, но... билети няма! Ня-ма!

Тази година у нас ще идват още Андреа Бочели, Лени Кравиц, ще има е големи фестивали - Hills of Rock и SPICE Music Festival, както Dubioza Kolektiv.

Списъкът е доста дълъг, но е добре да се премислят нещата и да се действа хладнокръвно, а не емоционално при закупуването на пропуски за събитията.

Организатори съветват хората да използват платформата за сигурна продажба ticketswap.com, тъй като това действие води няколко позитива след себе си.

По този начин гарантирате, че ще продадете или закупите билет без спекулативна надценка - не можете да обявите билет за продажба с цена по-голяма от 20% над първоначалната, но у нас, особено за значими събития и най-вече големи концерти или футболни мачове, сумата, която се иска, е направо баснословна.

При продажба в платформата, старият билет се деактивира в ticketstation.bg и се издава чисто нов.

Трябва да се вземе под внимание, че един PDF билет, който е обявен свободно в месинджър, OLX или където и да е другаде, може да бъде продаден на повече от един човек! В този случай на събитието влиза само първият, който дойде на събитието, освен ако билетите за някое събитие не са поименни.

Голяма грешка се допуска и при публикуването на билета в мрежата, като не е закрит баркодът, а оттук насетне нещата стават лесни за фалшификаторите.

Да се вземе под внимание, че билетите за Ед Шийрън, Андреа Бочели и Лени Кравиц все още не са издадени и не са изпратени до крайните клиенти. Това означава, че каквото и да закупите в момента, то не е билет и достъп ще ви бъде отказан.

Честа практика е около концертни събития или в различни сайтове лица да предлагат гривни или други "идентификационни" артикули. А това в 100% от случаите е измама!