Внимание! Цигани крадат дарените дрехи!

Контейнерите за втора употреба не са защитени и представители на малцинствата изземат всичко

Новини
15:00 - 14 Май 2019
2739
Внимание! Цигани крадат дарените дрехи!

От известно време у нас има кампания за събиране на дрехи и обувки за по-бедните хора. Те са дарения, които трябва да отиват по разпределение.

Разположените на различни места контейнери улесняват и гражданите, които имат доста дрехи и обувки за изхвърляне и са им непотребни. И вместо да ги захвърлят някъде около контейнерите за смет или директно вътре при останалите отпадъци, така нещата остават съхранени и годни за употреба.

Да, но представителите на малцинствата винаги намират цаката на всичко.

Репортер на Lupa.bg установи какво се случва в действителност в столичен квартал, а това със сигурност не е само в един.

За малките и гъвкави циганчета не е проблем да се проврат през отвора и да вземат всичко, с което разполага контейнера за дрехи и обувки.

Не им пука за забележки от минувачи, нито от никой друг, а дори не се смущават и ако някой ги снима, както беше и в случая.

"Хубаво е да се помисли и върху сигурността на тази инициатива, тъй като се оказва в един момент, че дрехите и обувките не отиват по предназначение - за деца в неравностойно положение или в домове за възрастни хора", коментира жена, станала свидетел на случката.

"Най-добре е тези контейнери да бъдат разположени на повечето паркинги на големите вериги магазини, където има постоянно хора и охрана, за да не се краде поголовно и даренията да стават лесна плячка на циганите, които и без това не работят и се чудат какво да откраднат", сподели своето мнение пред Lupa.bg възрастен господин.