ВНИМАНИЕ! Достъпът до ОББ Мобайл ще бъде блокиран за два дни!

От утре до неделя няма да могат да се извършват никакви операции

Новини
15:30 - 12 Януари 2023
5986
ВНИМАНИЕ! Достъпът до ОББ Мобайл ще бъде блокиран за два дни!

Голямо неудобство за клиентите на банка ОББ - достъпът до ОББ Мобайл ще бъде временно преустановен за два дни. Това ще стане в периода от 20:00 часа на 13 януари, петък, до 19:00 часа на 15 януари, неделя.

От банката изпратиха съобщения до всички свои клиенти и им се извиниха за неудобството, което ще им бъде причинено.

Ограничението се налага поради планирано обновяване на банковата система.

В посочения период дежурни клонове на ОББ няма да работят, но мрежата от банкомати ще функционира нормално. Можете да продължите да използвате банковите си карти - както физическите, така и тези в дигиталните портфейли, както обикновено.

Ето и повече информация за алтернативните канали, чрез които ще можете да осъществявате различни банкови операции в посочения период:

- за плащания на битови сметки и вноски по кредитни задължения с дебитна или кредитна карта, ще можете да ползвате платежния портал UPAY (www.ubbpay.bg ). Плащанията с карта на ОББ през него не се таксуват и могат да бъдат направени като регистриран и нерегистриран потребител.

- онлайн плащания с карти на ОББ ще могат да бъдат потвърждавани чрез статична парола (посочена от Вас при регистриране на картата за плащания в Интернет) и динамична парола (получава се за всяко онлайн плащане чрез SMS). На страницата за потвърждение на плащането при търговеца е необходимо да изберете „ДОПЪЛНИТЕЛНИ МЕТОДИ“ и след това метод „Динамична и статична парола“. Временно онлайн плащания с карта няма да могат да се потвърждават чрез биометрични данни през ОББ Мобайл.

- за блокиране на карти се свържете с Контактния ни център на ОББ на тел. 0700 117 17.

- oтносно плащане на задължения по кредитни карти - можете да извършвате вноска безплатно на специализираните банкомати на ОББ (https://www.ubb.bg/offices) .

- онлайн банкиране ОББ Онлайн ще бъде достъпно в офлайн режим, като наредени в посочения период преводи ще бъдат осчетоводени след 15.01.2023 г., а справочната информация за баланси ще е ограничена към 13.01.2023 г. Други услуги няма да бъдат достъпни. Може да има временни прекъсвания на достъпа до ОББ Онлайн.

Друго важно нещо е, че ОББ НЯМА да изисква от вас да извършвате никакви действия във връзка с осъвременяването на системата си. Банката предупреждава, че не изпраща съобщения, приканващи клиентите да потвърждават и предоставят онлайн чувствителни данни, като: потребителско име, пароли за вход и активационни кодове за онлайн банкиране или детайли на карти (имена върху карта, номер, дата на валидност и CVC код).

Бъдете бдителни и не следвайте линкове в подобни съмнителни съобщения – това е опит за измама.

При въпроси или нужда от съдействие, можете да се свържете с нас чрез Контактния център на тел. 0700 117 17.