Внимание! Фалшив иподякон проси пари за лечение

Георги Владимиров (Казаков) се представя за послушник в най-различни манастири и иска да му се изпращат средства

Новини
12:02 - 17 Юли 2023
3332
Внимание! Фалшив иподякон проси пари за лечение

Измама! Мъж с профил Иподякон Георги Владимиров (Казаков) добавя хора, представя се за послушник в най-различни манастири и иска да му се изпращат пари за лечение, оплакаха се читатели пред Lupa.bg.

"Когато му написах, че първо ще проверя дали наистина е така, той ме блокира, изтри част от съобщенията, които не му изнасят и започна да обижда с най-долни думи. Едно, че не подобава на ,,послушник" да говори така, второ, че явно е изобличен и се страхува от правдата и т.н." - заяви пред сайта ни жена, която е разобличила измамника.

Ето и официално съобщение от Църногорския (Гигински) манастир по повод същото лице:

Известяваме миряните и всички добронамерени люде, че през последните няколко седмици лицето Георги Владимиров Казаков злоупотребява с доверието на хората, като се представя за послушник в нашия манастир, който е болен и уж има нужда от финансова помощ. Нямаме отношение към човека, не е бил записван като послушник при нас.

Напоследък се е напълнило със шарлатани и психично болни, които кандидатстват за "послушници". За да разберем кой какъв е ни трябват ден-два, за да пообщуваме и да наблюдаваме. За жалост явно и на мошениците това време е достатъчно, за да изградят своята "легенда", с която да заблуждават добронамерените и отзивчиви хора.

За всички свои монаси и послушници Църногорският монастир полага адекватни грижи, като им е осигурен достъп до качествени медицински и стоматологични грижи.

Молим всички, на които са известни недобросъвестните действия на Георги Казаков, да разпространят това съобщение.

Профилът на измамника