Внимание, фейк: Васил Терзиев няма да ви хареса за общината по фейсбук

Кметът призовава хората да не попълват тази анкета, тъй като данните вероятно се събират и обработват незаконно

Политика
08:57 - 09 Ноември 2023
4720
Внимание, фейк: Васил Терзиев няма да ви хареса за общината по фейсбук

Фалшива форма за кандидатстване в новата администрация на Столична община се разпространява в социалните мрежи. Формата, направена с безплатния инструмент на Google, се опитва да внуши, че е дело на новите управляващи в столицата.

"Категорично заявявам, че тази мнима инициатива за подбор на служители няма нищо общо с моя екип, със Столичната община и нейната администрация.

Подобни спекулации на гърба на институциите са абсолютно недопустими, уронват авторитета и доверието в тях и са обидни за хората, които работят там", пише обаче в социалните мрежи новият кмет Васил Терзиев.

Той призовава хората да не попълват тази анкета, тъй като данните вероятно се събират и обработват незаконно и могат да бъдат ползвани и за користни цели.

Дали се очакват големи промени в администрацията е един от въпросите пред новото управление, тъй като за пръв път от 18 години в Столична община влиза кмет от партия, различна от ГЕРБ. Традиционно в българската политика в такъв момент се очакват чистки. Терзиев обаче подчертава, че тепърва му предстои да се запознае с екипа на общината.

"Неведнъж по време на кампанията към споделял, че човекът и неговият потенциал са в центъра на нашата програма за управление на София", пише още кметът. "Нямам никакви съмнения, че сред тях има изключителни професионалисти. Назначаването в общината ще се случва по установените процедури и при спазването на установените правила."