ВНИМАНИЕ! Избухна коронавирус в детска градина в София

Общество
11:13 - 28 Юни 2020
4458
ВНИМАНИЕ! Избухна коронавирус в детска градина в София

Ясно е, за съжаление, че София е градът с най-много новозаразени почти всеки ден, включително и днес 28 от общо 112 души. Специалистите казват, че заразяването е от дифузен тип и не може да се локализира. Трябва по-строг контрол и да разчитаме на дисциплината на всеки от нас. Това заяви по БНР столичният кмет Йорданка Фандъкова.

Повечето случаи за радост са или леки, или без симптоми, което позволява болниците в София да се справят с тежките случаи, каза кметът.

Фандъкова съобщи още, че има случаи на коронавирус в 185-а детска градина „Звездичка“ в столичния квартал „Дружба“. Заразени са майки и деца. Веднага започнахме тестове и няма положителни проби засега сред персонала, уточни кметът. Тя добави, че тестовете ще продължат и в понеделник. Директорката е уведомила родителите. Градината утре ще бъде затворена, каза още Фандъкова.

"Целта на мерките е да може системата ни на здравеопазването да издържи, лекарите и персоналът да могат да се справят и да се опазят. Това е основната цел. Втора основна цел е да не се разпространява толкова много заразата и в същото време животът в града да продължава нормално", добави Фандъкова.