Внимание, момчета! Копейкин връща казармата

Срокът на службата ще бъде между 6 и 9 месеца

Топ
17:49 - 22 Октомври 2024
2705
Внимание, момчета! Копейкин връща казармата

От "Възраждане" ще настояваме за връщането на наборната служба за всички момчета. Те ще ходят в казармата между 6 и 9 месеца. Това заяви в предаването "Лице в лице" по бТВ лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов.

Той все пак призна, че дори и ако утре се приеме закон за задължителната военна служба, то той няма да може да влезе в сила, защото армията няма имоти, където да настани и обучава наборниците.

Костадин Костадинов поиска българската армия да се въоръжи бързо с модерно оръжие. Видяхме, че американското оръжие не е модерно и надеждно. Дарените на Украйна Ф-16 не летят, защото ги е страх, че могат да бъдат свалени. Американската военна техника се дъни в Украйна, каза Костадин Костадинов. Той посочи Индия, Китай и Русия като евентуални доставчици на модерно и евтино оръжие.

Войната в Украйна трябва да спре с мирни преговори. Тези преговори могат да са във Варна. А ние сме исторически свързани и с двата народа – и с украинския, и с руския. Кой, ако не ние да влезем като най-безпристрастният посредник. Това посочи лидерът на "Възраждане".

Той изказа, че Турция се явява посредник за мирни преговори между Русия и Украйна, но не и България. Костадин Костадинов призова България да не се меси в чужди военни конфликти. В началото военния конфликт в 2022 г. ние от "Възраждане" казахме, че трябва да се предложи България като посредник за мирните преговори между Русия и Украйна.

Няма големи и малки държави, а има големи и малки държавници, припомни Костадин Костадинов.

Еврото е политически проект, от еврозоната не можеш да излезеш, каза той. Това е карцер, добави Костадинов. Той отново настоя България да запази българския лев.