Внимание! Новолуние във Водолей

Астро
06:36 - 01 Февруари 2022
8161
Внимание! Новолуние във Водолей

Маргарита Паскалева е дългогодишен астролог с богат опит. Тя изготвя хороскопи специално за Lupa.bg. Дневният хороскоп е за зодиите според Луната. 

На 1 февруари в 07:46 часа е Новолуние в знака Водолей. Като знак, управляван от планетата Уран, това Новолуние ще даде старт на много промени и нестандартни решения. Водолей е борецът за свобода, за каузи, за правата на човека. И може би щеше да има много позитивно въздействие за обществото и в световен план през следващите две седмици, ако не бяха твърде предизвикателните аспекти между планетите.

Това Новолуние е в съвпад със Сатурн във Водолей и заедно те образуват предизвикателен аспект квадратура с Уран в Телец. Квадратурата Сатурн / Уран ни „тресе“ вече две години. Вярно е, че много хора искаха промени. Но тези промени дали са най-доброто за нас сега? Ще ги преживеем по трудния начин - с много напрежение, ограничения и конфликти. Това Новолуние не предвещава спокойствие и стабилност.

Навлизаме в пиков момент на дестабилизация по отношение на политическата, финансова и енергийна криза – Уран и Водолей се свързват и с енергетиката. Венера в Козирог вече е в директен ход, а и Меркурий ще бъде директен от 5 февруари. Опасността в много региони да се стигне до режим на тока и нарушения в комуникационните връзки е много голяма. Време е за реформи, рационализации, използване на иновативни методи и средства за справяне с кризата.

Сатурн във Водолей е в много силна позиция по знак. Той се свързва със старото и стабилното. Уран от своя страна е планета на промените и новото. На практика се получава сериозен сблъсък между старото и новото. Силен е стремежът към промяна, но и желанието за стабилност и сигурност е голямо.

Това противоречие между двете планети ще доведе до много стресови ситуации, скандали и дори до протести. По-уязвими държави, където ще се усети по-осезаемо напрежението и влиянието на това Новолуние са България, Румъния, Сърбия, Хърватия, Австрия, Англия, Германия, Белгия, Словакия, Словения, Русия и други републики от бившия СССР, Бразилия, Индонезия, Унгария, Япония и т.н.

Новолунието е на 12 градуса във Водолей заедно със Сатурн и напрегнатият им аспект с Уран създава предпоставка и за самолетни катастрофи, природни катаклизми, аварии и инциденти в големи предприятия, падане от власт на правителства и на министри. А не е изключено да станем свидетели на смъртта на високо поставена личност в политиката или друга известна личност в световен план.

В личен план денят е неблагоприятен за родените предимно през втора декада на знаците Телец, Лъв, Скорпион и Водолей, а в по-малка степен и за представителите на Рак, Дева, Козирог и Риби от втора декада. За първите четири неподвижни знаци, както и при всички останали хора с други рождени планети между 10 и 20 градуса в Телец, Лъв, Скорпион и Водолей напрежението ще е голямо и не само в деня на Новолунието, но и през следващите две седмици до Пълнолунието.

В коя сфера точно ще се усети това напрежение зависи изцяло от личния хороскоп на всеки от вас. Възможни са загуба на работа, фалити в бизнеса, здравословни лични или с друг член на семейството проблеми, инциденти и неприятни моменти от различно естество. При публични личности може да възникне голям скандал и загуба на имидж в обществото. Избягвайте както на самия ден, така и през следващите две седмици пътуване на дълъг път и особено със самолет.

Работещите с режещи машини и електричество да бъдат особено внимателни за травми и токови удари, а любителите на планината и алпинистите да не предприемат рисковани маршрути и изкачвания.

Уран, който управлява Новолунието във Водолей, все пак има един хармоничен аспект с Венера в Козирог, а те ще дадат възможност при някои хора сътресенията в личен и във финансов / бизнес план да се развият по-благоприятно. Това Новолуние е по-благоприятно разположено към Слънцето на родените под знаците и най-вече през втора декада на Овен, Близнаци, Везни и Стрелец.

Ако някой от вас има рождени други планети в посочените по-горе уязвими знаци, напрежението и вас няма да подмине, но имате шанса да излезете по-благополучно от трудните ситуации. От 13:01 до 12:59 часа българско време на 2 февруари Луната е „без курс“. През втората половина на деня вършете само рутинни дейности, довършвайте започнати вече задачи. Не подписвайте договори, не взимайте важни решения за бъдещето, не започвайте нищо ново и не рискувайте. Бъдете здрави!