Внимание! Предстои Новолуние и пълно слънчево затъмнение

Денят е силно енергиен, а емоциите ще са експанзивни

Астрология
07:00 - 04 Декември 2021
14255
Внимание! Предстои Новолуние и пълно слънчево затъмнение

На 4 декември Луната продължава транзита си през знака Стрелец, като в 09:43 часа е Новолуние и пълно слънчево затъмнение на 12 градуса в Стрелец. Денят е силно натоварен енергийно - емоциите ни ще са по-експанзивни, общуването е директно.

Слънцето и Луната са в съвпад и с Меркурий в Стрелец. На този ден всички трябва да сме по-предпазливи, търпеливи и сдържани. Не е подходящо да се предприемат рисковани действия, да се влиза в конфликти, да се натоварваме физически и психически. Стрелец е одухотворен, ентусиазиран и смел. Но сега не е момента да се стартира нещо важно и ново. Препоръчително е да се шофира много внимателно. По време на затъмнение опасността от аварии и всякакви инциденти е силно завишена. Звездите създават предпоставка в световен план за катастрофи, стрелби и убийства, пожари, експлозии, природни катаклизми, инциденти с ученици / в училища и т.н. Да се работи много предпазливо и внимателно със запалими и избухливи вещества. Да се избягват по възможност пътувания на дълъг път, работа с режещи машини, употреба на алкохол и всякакви стимулиращи напитки или наркотични вещества. Денят е неподходящ за операции, особено на черен дроб, жлъчка и жлъчни пътища, смяна на бедрени стави; за кръвопреливания или кръвопускания. В здравословен план са уязвими хората със сърдечно-съдови и психични заболявания. Необходимо е пълно спокойствие и по-малко напрежение. Денят е добър за медитация, за провеждане на лунната диета за изчистване на организма от токсините и намаляване на теглото.

Денят е неблагоприятен за родените под знаците, с Асцендент и други рождени планети между 9 и 15 градуса на Близнаци, Дева, Стрелец и Риби, а в по-малка степен и за представителите на Телец, Рак, Скорпион и Козирог от втора и трета декада.

Избягвайте стрес и натоварване. Не предприемайте прибързани и рисковани действия, изясняване на взаимоотношения, както и хора, които ви натоварват емоционално. Най-силно ще усетят влиянието на затъмнението през втората половина на декември и през януари 2022 год. първите четири знака от втора декада – Близнаци, Дева, Стрелец и Риби. Бъдете особено внимателни и предпазливи за неприятности и конфликти, за травми или инциденти. Грижете се за вашето и за здравето на близките си. Затъмнението малко или много се отразява на психо-емоционалното състояние на всички хора. Но това затъмнение е в хармоничен аспект към Слънцето на родените през втора декада на Овен, Лъв, Везни и Водолей. Във вечерните часове Луната е в хармоничен аспект с Юпитер във Водолей. И въпреки това вниманието на всички ни трябва да е повишено днес и да се стремим към спокойствие. Колкото сме по-уединени, толкова по-добре. Алкохолът, силните медикаменти, наркотични вещества и мазнините не са препоръчителни. Тези четири знака, обаче, могат да очакват в следващите дни и в близките месеци положително развитие в личните и бизнес дела, особено след 13 декември и през януари 2022 год. Бъдете здрави!