Внимание, шофьори: Километрично задръстване на АМ „Хемус”

Тапата е на километър 30 в посока Варна

Топ
17:34 - 21 Август 2020
2437
Внимание, шофьори: Километрично задръстване на АМ „Хемус”

Километрично задръстване се е образувало на АМ „Хемус” в посока Варна, съобщиха наши читатели.

Опашката от поне 3 километра автомобили се е образувала след километър 30, в района на Витиня.

Утре - 22 август, от 8.00 ч. до 14.00 ч., движението от км 0 до км 10 на АМ "Струма" в посока Перник, ще се осъществява в една лента, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура".

Поради почистване на тревните площи в средната разделителна ивица, ще бъде ограничено преминаването по изпреварващата лента. Трафикът ще се пренасочва в активната.

Интензивен в момента е трафикът за товарни автомобили на изход на ГКПП "Дунав мост 1 и 2" и "Капитан Андреево". Това съобщиха от ГД „Гранична полиция“.

Трафикът на ГКПП "Кулата" е нормален. Възстановено е пропускането на товарни автомобили през ГКПП "Капитан Петко войвода" – "Орменион" в двете посоки. На ГКПП „Маказа“ - „Нимфея“ се пропускат лекотоварни автомобили до 3,5 тона. През ГКПП „Илинден“ - „Ексохи“ и ГКПП "Ивайловград"- "Кипринос" гръцките гранични власти не пропускат в двете посоки никакви превозни средства. Забраната за ГКПП „Илинден“- „Ексохи“ ще важи до 31.08.2020 г.

На ГКПП "Маказа" - "Нимфея" и ГКПП "Капитан Петко войвода" - "Орменион" гръцките гранични власти не пропускат пътуващи от 23:00 ч. до 07:00 ч. в двете посоки, независимо от тяхната националност.

Влизането на туристи в Гърция е възможно само през ГКПП "Кулата" – "Промахон" с отрицателен резултат на РCR тест за коронавирус, направен през последните 72 часа преди пристигането. Документът трябва да е на английски език, да съдържа име и фамилия, номер на паспорт или лична карта. Туристите могат да влизат в България на граничните пунктове „Кулата“ и „Маказа“.

Трафикът на ГКПП "Дунав мост-Русе" и ГКПП "Дунав мост - Видин" е интензивен на изход за товарни автомобили.

На границата с Република Сърбия на ГКПП "Калотина", ГКПП "Връшка чука", ГКПП "Брегово", ГКПП "Стрезимировци" и ГКПП "Олтоманци" трафикът е нормален. Сръбските гранични власти изискват наличието на отрицателен PCR тест за българските граждани на вход в Република Сърбия. На ГКПП Калотина трафикът на товарни автомобили на изход е нормален.

На границата с Република Северна Македония на ГКПП "Гюешево", ГКПП "Станке Лисичково" и ГКПП "Златарево" трафикът е нормален.

На границата с Република Турция на ГКПП "Капитан Андреево" е интензивен на изход за товарни автомобили.