Внимание, свалячи: „Доктори” мамят с хапчета за секс

Здраве
16:30 - 21 Юли 2020
6387
Внимание, свалячи: „Доктори” мамят с хапчета за секс

Измама с хранителна добавка за мъжка потентност - Erofertil, откри „Труд” в интернет. Снимката на един и същ „лекар”, представен като Иван Минков, андролог, е използвана в различните езикови версии на продукта, но медикът е с различни имена - Флорин Суцио от грузинската версия, Елиас Моралес от румънската версия и Анте Андрик от гръцката версия.

Снимката на един и същ „лекар”, представен като Иван Минков, андролог, е използвана в различните езикови версии на продукта, но медикът е с различни имена

Според закона, обаче, това е заблуждаваща реклама. Фалшиви са и персонажите на директора по контрол на качеството на продукта и шефа на логистиката, представени като българи- снимките им са откраднати от профил на руснак от туитър и от испански дентален център. Но това не са единствените пропуски на търговеца на Erofertil.

Продуктът, който се рекламира под слогана, че ще върне „боеца” в действие за 21 дни благодарение на коктейл от билките перуански мак, бабини зъби и семена от гуарана, е хранителна добавка. Според търговеца, за да има ефект, трябва да се взима поне 30 дни, а формата им е едно към едно с бонбони, така че околните нямало да разберат, че ги пиете, за да получите ерекция. Една опаковка с 10 капсули струва 59 лв., което означава, че ще трябва да се закупят цели 3 опаковки, за да „полети самолетът”.

При проверка в интернет на сходни продукти за подобряване на ерекцията откриваме продукти с екстракт от бабини зъби за 16 лв., и то за цял месец.

Българската версия на сайта е пълна с правописни грешки, което показва пропуските на търговеца, който най-вероятно е използвал софтуер за превод на текст.

В друг сайт, който рекламира добавката на територията на България, откриваме снимка на лекар - сексолог, представен като Кирил Неделчев. Но при проверка на изображението в Google търсачката, откриваме същата снимка в сайт за реклама на гел за потентност в Германия - „Atlant Gel for MEN”, а същият лекар там се казва Андреас Шнайдер. Това е поредното доказателство, че персонажите на „лекарите” са измислени, което означава едно - нарушение на Закона за защита на потребителя в областта на заблуждаващата реклама.