ВНИМАНИЕ! Тровят ни с месо с изтекъл преди месец срок на годност! (СНИМКИ)

Дълбоко замразеното пилешко е посиняло и гноясало

Новини
16:47 - 02 Септември 2024
3840
ВНИМАНИЕ! Тровят ни с месо с изтекъл преди месец срок на годност! (СНИМКИ)

В България ни тъпчат с всевъзможни боклуци, особено когато стане дума за големите вериги хранителни магазини. И това едва ли учудва някого, тъй като всеки ден има множество оплаквания. Такъв е случаят със супермаркет "Мега" в Поморие, където продават развалено пилешко месо.

За този случай сигнализира Александър Газиев, който публикува снимки в социалните мрежи и алармира, че месото вони, а долната част на закупените от него крилца за тъмносини!

"Правят ни на маймуни, пробутват ни всичко, само и само да не загубят някой лев", коментира Газиев.

На етикета на пилешките крилца, които са произведени от фирма "Димов", ясно се вижда, че крайният срок на годност е 25 юли 2024 година - т.е. преди повече от месец.

"Като се размрази и отворихме пакета, отвътре се разнесе страхотна воня, а месото лепнеше! Направо го изхвърлихме! Това е отрова!", заяви гневният потърпевш.

Продавачите прибягват до следните хитринки - замразяват дълбоко продуктите с изтекъл срок, да са обвити в лед и скреж, за да не се вижда на първо четене надписът. Слагат ни най-отпред в редичката на фризерите, а в задната част са тези, които все още са годни за консумация.

Във всички такива хранителни вериги, които разполагат с топли витрини, се прави и още нещо - това, което отива към изхвърляне, веднага се преправя във вид на някаква манджа, която да е пробутана като готвено и на промоционална цена.